7 малки добрини, които можете да направите още днес


7 малки добрини, които можете да направите още днес
Снимка: iStock/Guliver

Доброто, което правим на другите се връща при нас като бумеранг. И това изобщо не са празни думи. Мисля, че вие ​​сами знаете колко често се случва: след като направите добро дело, след време получавате неочакван подарък от съдбата. Нека си спомним какви добри дела можем да правим редовно, за да повишим настроението за себе си и другите, и да направим света по-добро място!

1. Задръжте вратата, когато излезете

Изглежда просто правило за любезност, но колко хора бързат и забравят за това просто нещо. А човекът, който ви следва, със сигурност ще оцени факта, че сте спрели за секунда и държите вратата за него. Колко лесно, а толкова значимо!

2. Направете нещо благотворително

Например, прегледайте шкафовете си и дайте ненужните дрехи и вещи в сиропиталищата или на друго място, където наскоро е настъпило природно бедствие (подобни инициативи се провеждат редовно). Тези неща изобщо не ви трябват, но те ще доставят радост на някого, ще стоплят някого и може би дори ще ги спасят от смъртта.

3. Оставете положително мнение за любимото си кафене

Ние никога не спестяваме отрицателни отзиви. Нужно е само да ни обидите и приятелите от всички социални мрежи ще разберат за това. Когато всичко е наред, някак си не бързаме да изкрещим за това на всеки ъгъл. Ако сте харесали кафенето или някоя друга институция, оставете положително мнение за него. Няма да ви отнеме много време, а кафенето ще спечели няколко нови посетители. И вашите приятели със сигурност ще ви благодарят за съветите ви за добро място, където са прекарали прекрасна вечер.

4. Дарете кръв

Ако не сте твърде мързеливи и страхливи, за да стигнете до пункта за кръводаряване поне веднъж, вече сте спасили нечий живот. Почувствахте ли се значими?

10 НЕВЕРОЯТНИ ФАКТА ЗА ЧОВЕШКИЯ МОЗЪК, КОИТО НЕ СА ЗАПИСАНИ В УЧЕБНИЦИТЕ

5. Опитайте да помагате доброволно в старчески дом за известно време.

О, не е лесно. Трябва да имате определен темперамент, за да прекарате поне няколко часа в старчески дом, където се намират предимно възрастни хора, които вероятно натоварват твърде много своите близки или които нямат роднини. Няколко часа, прекарани с тях, разговаряйки или играейки на нещо, ще бъдат оценени от хората. Това ще бъде едно прекрасно събитие за възрастните хора.

6. Помогнете на новите съседи да се чувстват добре.

Наскоро са се нанесли нови хора в блока ви? Би било хубаво да започнете да ги поздравявате. Да предложите помощ при преместването на нещата или просто да си поговорите с тях. Няколко прости стъпки, които ще ви помогнат да укрепите добросъседските отношения и може би ще си спечелите нови приятели.

7. Дайте реда си на някой в супермаркета

Ако имате пълна кошница с продукти, а човекът зад вас чака с една бутилка вода, защо не го пуснете напред, особено ако не бързате. Сигурни сме, че той не само ще бъде много изненадан, но и много благодарен.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама