7 предимства на необвързаните жени


7 предимства на необвързаните жени
Снимка: iStock/Guliver

Животът без партньор всъщност има и своите предимства. Възможно е да се чувствате спокойни и щастливи, дори без да сте във връзка. Някои ще ви упрекват, че просто завиждате на двойките и неискрено изтъквате, че се чувствате достатъчно добре и сама. Хората обикновено виждат недостатъците и не осъзнават колко много възможности се открехват пред тях, когато са млади и свободни.

1. Фокусирате се върху нови и различни неща

Докато сте във връзка някои ваши мечти и цели остават настрана. След като статусът ви се промени на "необвързана" намирате време за всички тези неща, които сте зачерквали от графика си и се отправяте смело към нови емоции и преживявания.

2. Отдавате се на себе си

Замисляте се над това какъв характер сте, в какво вярвате и от какво имате нужда. Намирате време за нещата, които ви радват и живеете изцяло за себе си. Научавате се да бъдете малко егоистични и не съжалявате за това.

3. Променяте начина си на живот

Осъзнавате, че може да излезете на бар с приятелки, без да трябва да се съобразявате с друго мнение, освен със своето. Но също така сте спокойни да се отпуснете на дивана вкъщи без предразсъдъци. Наслаждавате се на свободата да се съобразявате само със себе си.

4. Намирате повече време за ползотворна работа и спестявате пари

Съсредоточавате се върху това, което работите и донякъде се превръщате в "работохолици". Но в добрия смисъл. Ставате все по-успешни, печелите пари и се научавате да ги пестите. Докато сте във връзка обикновено все се намира нещо, за което да ги похарчите, а и нямаше да предпочитате да работите толкова много, вместо да прекарвате време с любимия човек.

5. Отделяте време за семейството си

Сближавате се с родителите си и прекарвате повече време по семейни събирания. По-възрастните от вас могат да ви дадат много полезни съвети. Събирате опит и си припомняте добрите стари времена.

6. Разбирате какъв е подходящият за вас мъж

След многобройни срещи и няколко разочароващи връзки е време да осъзнаете какъв е вашият тип и какви качества харесвате. Размишлявате какво не е достигало в предишните ви връзки и какво трябва да избягвате занапред.

7. Поглеждате на света по друг начин

Непосредствено след раздяла няма да ви се иска да започнете нещо ново. Със сигурност ще има моменти, в които ще ви липсва близост. Не се депресирайте, а по-скоро посрещнете новите възможности с отворени обятия. Ще осъзнаете, че имате време да развивате собствените си възможности и да правите това, което обичате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама