7-те най-опасни грешки, които правят жените при избора на съпруг


7-те най-опасни грешки, които правят жените при избора на съпруг
Снимка: iStock

Странно нещо сме хората. Когато си купуваме пералня, например, четем внимателно описанието, търсим информация за марката в интернет и правим широко проучване, преди да я изберем. Когато обаче се влюбим, понякога гледаме с широко затворени очи към очевидните недостатъци на партньора ни и сме склони да скочим в едни сериозни отношения, та дори и брак, захаросвайки всички горчиви качества в половинката ни.

Една сутрин, когато се събудим изтрезнели от любовното опиянение, усещаме соления вкус на избора си и съжаляваме.

Днес ви представяме 7-те най-опасни грешки, които правим при избора си на брачен партньор:  

1. Избирате човек, който има противоположни житейски възгледи на вашите, надявайки се, че ще ги промените

Толкова много бракове, които завършват с развод, започват именно с идеята, че ще промените партньора. Колкото и изкушаваща да е идеята, че някой мъж точно заради вас ще промени възгледите си за брака, семейството и възпитанието на децата, бъдете сигурни, че това няма да се случи. В най-добрия вариант ще имате половинка с пречупено его, а в най-лошия - бивш съпруг, който ще ви мисли за манипулативна жена.

Вижте още: 16 сигурни знака, че той още е влюбен във вас, макар да не го показва

 2. Ще го направите по-добра версия на сегашното му "Аз"

Жените обожаваме да възпитаваме, все пак това е заложено в природата ни като естествен инстинкт, който ни е необходим, когато станем майки. Запомнете едно много важно правило - единственият човек, когато можете да направите по добра версия, сте самите вие. Можете да превъзпитате дете, куче, коте, но не и МЪЖ!

3. Вашите родители и приятели решават за кого да се омъжите

Много хора отхвърлят някой, който е по-съвместим с тях, в полза на някой, който се смята за по-добра партия според семейството и приятелите им. Това е бърз начин да се окажете при бракоразводен адвокат, след като осъзнаете, че сте омъжени за перфектния партньор, но според майка ви...

Вижте още: 5 знака, че той наистина е готов за брак

4. Вярвате, че това наистина е последният шамар или обида...

Независимо дали става дума за физическо, или психическо насилие, когато говорим за агресия - тя няма право нито на втори, нито на трети шанс, защото докато давате шанс на един насилник да стане човек, губите своя шанс да бъдете щастливи.

5. Привлекателният скитник

Той няма работа и дом, но е толкова очарователен и с хиляди истории какъв живот ще ви осигури един ден... Тук не става въпрос, че трябва да бъдете непременно меркантилни при избора си на съпруг, а, че в брак може да встъпят двама достатъчно зрели хора, които да създадат семейство. Имайте предвид, че вече има все повече мъже, които търсят материална изгода или просто някой, които да ги отглежда. 

6. Жените се, за да не останете стара мома

Единственото по-старо от старата мома е схващането, че жена, която след 30 години е неомъжена, гони последния влак. Тези разбирания са от времената, когато ролята на жената е била само в кухнята и да отглежда децата. Днес жените градят кариери и са напълно равностойни с мъжете. Ако искате да се омъжите, го направете за себе си, а не за обществото, което така или иначе обича да лепи етикети.

7. Бракът не може да излекува болни отношения

Идеята да заздравите едни проблемни отношения с брак е толкова абсурдна, колкото да лекувате варицела с морбили. Не мислете, че една болна връзка може да бъде оправена със сватба или раждане на дете просто защото и двете неща изискват зрялост, осъзнатост и хармония в партньорите.  

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама