7 знака, че сте с емоционално интелигентен мъж


7 знака, че сте с емоционално интелигентен мъж
Снимка: istockphoto.com

Емоционално интелигентните мъже са рядкост в днешно време, най-вече защото толкова много мъже изглежда са били възпитавани да бъдат емоционално изостанали.

Ако имате късмета да бъдете с мъж, който е развил емоционалната си интелигентност, можете да бъдете сигурни, че връзката ви има шанса да бъде много по-здрава от много други.

Ето 7 знака, че е емоционално интелигентен мъж. Ако сте срещнали такъв, ценете го!

1. Той не се държи така, сякаш сте му длъжни за това, че е мил с вас

Причината, поради която емоционално интелигентните мъже са добри, е защото - изненада! - те са наистина хубави хора. Възможно е. Ако той е мил и учтив и не се държи така, сякаш му дължите нещо, има вероятност да е емоционално интелигентен.

2. Няма обидно поведение във връзката

Това е един от най-очевидните признаци, че той е емоционално интелигентен. Мъжете, които злоупотребяват, не са емоционално интелигентни, нито психически здрави.

Вижте още: Тези неща показват, че мъжът наистина е влюбен във вас

3. Когато е притеснен или разстроен, той всъщност обсъжда чувствата си с вас

Той ще ви каже кога се чувства напрегнат, кога е загрижен за промени във връзката и кога се тревожи. Защо? Защото той може да анализира чувствата си по здравословен и интелигентен начин.

4. Той е настоятелен - не е изтривалка, нито властен глупак

Асертивното поведение е ясен индикатор, че си имате работа с възрастен. Асертивен означава, че е учтив, казва ви нуждите си и установява здравословни граници.

Ако той прави това и не се държи като „краля на замъка“, тогава има вероятност да е един от редките скъпоценни камъни, с които си струва да се срещате.

5. Можете да говорите с него за проблеми и да разрешите нещата устно

Емоционално изостаналите мъже не са в състояние да изговорят нещата. Те ще избягат, ще отклонят или ще блокират нещата. С мъже, които са емоционално интелигентни, разговорът ще бъде начинът, по който можете да преодолеете почти всички трудности.

Вижте още: Неоспорими знаци, че ви е писано да сте с този мъж

6. Той има здравословен, щастлив социален живот извън вас

Необходима е добра емоционална интелигентност, за да се поддържат много различни видове връзки, така че ако той има много приятели от всички сфери на живота, това е добър знак.

7. Той не използва емоционално изнудване

Ако човек трябва да прибегне до емоционално изнудване, за да постигне своето, той не е емоционално интелигентен. По същия начин емоционално интелигентните мъже не са от типа, който всъщност трябва да използват манипулативни тактики, за да получат това, което искат в една връзка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама