7 знака, че сте с емоционално интелигентен мъж


7 знака, че сте с емоционално интелигентен мъж
Снимка: istockphoto.com

Емоционално интелигентните мъже са рядкост в днешно време, най-вече защото толкова много мъже изглежда са били възпитавани да бъдат емоционално изостанали.

Ако имате късмета да бъдете с мъж, който е развил емоционалната си интелигентност, можете да бъдете сигурни, че връзката ви има шанса да бъде много по-здрава от много други.

Ето 7 знака, че е емоционално интелигентен мъж. Ако сте срещнали такъв, ценете го!

1. Той не се държи така, сякаш сте му длъжни за това, че е мил с вас

Причината, поради която емоционално интелигентните мъже са добри, е защото - изненада! - те са наистина хубави хора. Възможно е. Ако той е мил и учтив и не се държи така, сякаш му дължите нещо, има вероятност да е емоционално интелигентен.

2. Няма обидно поведение във връзката

Това е един от най-очевидните признаци, че той е емоционално интелигентен. Мъжете, които злоупотребяват, не са емоционално интелигентни, нито психически здрави.

Вижте още: Тези неща показват, че мъжът наистина е влюбен във вас

3. Когато е притеснен или разстроен, той всъщност обсъжда чувствата си с вас

Той ще ви каже кога се чувства напрегнат, кога е загрижен за промени във връзката и кога се тревожи. Защо? Защото той може да анализира чувствата си по здравословен и интелигентен начин.

4. Той е настоятелен - не е изтривалка, нито властен глупак

Асертивното поведение е ясен индикатор, че си имате работа с възрастен. Асертивен означава, че е учтив, казва ви нуждите си и установява здравословни граници.

Ако той прави това и не се държи като „краля на замъка“, тогава има вероятност да е един от редките скъпоценни камъни, с които си струва да се срещате.

5. Можете да говорите с него за проблеми и да разрешите нещата устно

Емоционално изостаналите мъже не са в състояние да изговорят нещата. Те ще избягат, ще отклонят или ще блокират нещата. С мъже, които са емоционално интелигентни, разговорът ще бъде начинът, по който можете да преодолеете почти всички трудности.

Вижте още: Неоспорими знаци, че ви е писано да сте с този мъж

6. Той има здравословен, щастлив социален живот извън вас

Необходима е добра емоционална интелигентност, за да се поддържат много различни видове връзки, така че ако той има много приятели от всички сфери на живота, това е добър знак.

7. Той не използва емоционално изнудване

Ако човек трябва да прибегне до емоционално изнудване, за да постигне своето, той не е емоционално интелигентен. По същия начин емоционално интелигентните мъже не са от типа, който всъщност трябва да използват манипулативни тактики, за да получат това, което искат в една връзка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама