Беше ме страх да те обичам напълно


Беше ме страх да те обичам напълно
Снимка: iStock/Guliver

Любовта работи по ужасен начин, честно. Можете да обичате някого и да му се отдадете изцяло, без той да чувства същото в замяна. Няма гаранция, че нещата ще проработят и че ще живеете щастливо до края на дните си. Иска ми се да имаше, защото може би днес щях да съм по-малко разбита, ако любовта идваше с повече предупреждения.

Иска ми се някой да ми беше казал, че да обичаш някого е по-трудно и по-страшно от колкото пишат в книгите. Иска ми се някой да ми беше казал, че само защото обичаш някого, това не означава, че той ще те обича в замяна. Иска ми се някой да ме беше предупредил, че понякога любовта боли повече, отколкото си струва.

И ето ме тук - обичах някого и никога не събрах кураж да му кажа, че той беше слънцето в сивите ми дни и смехът му караше кожата ми да настръхва. Винаги съм си мислела, че ще се влюбя в мъж, с който ще правим спонтанни неща заедно и ще се обичаме безкрайно. И все пак, стоях там, уплашена да му кажа колко много означава за мен, защото смятах, че рискът да го загубя е по-страшен от мисълта той никога да не разбере как се чувствам.

Обичах го твърде много, за да го загубя. Затова предпочетох да го задържа като свой приятел, от колкото да му призная чувствата си с надеждата да се превърне в нещо повече от приятел. Сега съжалявам, защото никога няма да разбера какво е чувството да бъда прегръщана и целувана от него по начина, който си представях. Никога няма да имам възможността да бъда обичана от него. Оставих страха да ме води и сега съжалявам. Защото никога не бива да те е страх да обичаш напълно…

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама