Любовта никога не си тръгва. Тя винаги умира

  • Любовта никога не си тръгва. Тя винаги умира
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 02.04.2019 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Повечето любови умират неусетно. Гаснат тайно, линеят тихо, агонизират бавно. Моята умря брутално. През една зимна утрин върху заснежената настилка на пътя. В смъртния акт грижливо са записани датата и часът. Любовта на живота ми престана да диша, спря да излъчва светлина, притихна и издъхна. Без тревожни симптоми. Без красноречиви индикации. Без очевидни белези. Без ясни предупреждения.

Любовта често пъти умира в мига, когато си мислиш, че е най-здрава. Не лежи на смъртен одър. Не ти дава възможност да се разкиснеш от приближаването на края. И не ти разрешава да я спасиш. А най-малко ти оставя време да се сбогуваш с нея.

Когато ми съобщиха, още не знаех, че всъщност моята любов отдавна е била на изкуствено дишане. Нямах представа, че е останала съвсем без сили. Че е слабеела, вехнела, изнемощявала. Дори не подозирах, че така застрашително е залинявала.

Любовта никога не си тръгва. Тя винаги умира. Дави се в невъзможността да оцелее. Скача в празното. Или поглъща непремерена доза отрова.

Моята умря на пътя. Разби се в сблъсъка със собствената си неспособност да избяга от предначертаната нелогичност. Погребах я след три дни. На четвъртия разбрах, че от години е била мъртва.

 

"Степен на докосване", Силвия Кристъл

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.