Невинаги ще си щастлива във връзката си, приеми го

  • Невинаги ще си щастлива във връзката си, приеми го
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 21.10.2019 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Винаги влизаме в една връзка с желание да бъдем по-щастливи. Всъщност, има много различни причини да искаме да споделим живота си с друг човек - любов, романтика, взаимно привличане, страх от самота, натиск от общество, социално очакване, желание за секс, за деца и какво ли още не. И под всички тези причини има една по-дълбока, по-универсална, която прозира - щастието.

Всички искаме да намерим любовта и да се научим как да бъдем щастливи в живота. Приказките ни съблазняват още от ранно детство с истории за откриването на истинската любов и с „заживели щастливо до края на дните си“. Тези образи и идеи потъват дълбоко в умовете ни, рисувайки образи на блаженство и стабилност. Те ни карат да се стремим да внесем същото съвършенство и в реалните ни отношения. Но веднага щом влезем в света на интимните връзки, осъзнаваме че нищо не е толкова лесно, колкото изглежда.

Връзка след връзка, провал след провал, а къде е нашето „и заживели щастливо“? Защо точно ние не успяваме да намерим вечното щастие? Много просто – защото сме били излъгани.

Една връзка, независимо колко перфектна и романтична е, не означава непременно щастлив живот. Здравословните отношения имат за цел да ни дадат сигурност и подкрепа, за да можем да растем. И само когато наистина възприемем тази идея, всъщност ще успеем да намерим мир, яснота и щастие в отношенията си.

Не поставяйте отговорността за собственото си удовлетворение в ръцете на партньора, чакайки магията да се случи. Ще имате дни, пълни с любов, топлина и радост, но и такива на гняв и скандали. Партньорът ви ще е там, за да ви помогне да израснете и да видите сами какво у вас се нуждае от „поправка“.

Всички отношения служат като огледала на нашите собствени проблеми и недостатъци. А интимността, която предполага една любов, е най-интензивната форма на огледало, която някога ще срещнете. Влюбваме се, защото подсъзнателно признаваме, че този човек е в състояние да ни покаже нашите травми, рани и вътрешни битки. И ако решим, можем да растем и да се „лекуваме“ заедно.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.