Писна ми от мъже, които винаги търсят нещо „неангажиращо”


Писна ми от мъже, които винаги търсят нещо „неангажиращо”
Снимка: iStock/Guliver

Когато се замисля за нещата, които ми харесват в сексуално отношение, винаги първо мисля за връзката, която усещам с другия човек. На второ място, разбира се, е физическото удоволствие. Всъщност, отне ми доста време да си дам сметка, че най-великите ми сексуални преживявания са идвали от свързаността ми с партньора.

Уви, за мъжете дори лошият секс е добър секс. Просто физическа нужда. Какво получавам аз ли? Със сигурност не някое от нещата, което прави този физически акт специален или приятен.

Нека бъдем честни. Поради начина, по който телата ни работят и ролите, в които сме социализирани, за мъжете е 10 пъти по-лесно да търсят „неангажиращи” преживявания.

Срещам се с мъже от около 15 години и за това време съм имала както няколко дълги връзки, така и доста краткотрайни авантюри. Мисля, че моето самочувствие и усещането ми за собствената стойност понесоха доста големи щети заради втория тип. Дълго време се обвинявах и се убеждавах, че чувствата ми не са важни. Че е съвсем нормално да бъдеш интимен с някого, без да предлагаш интимност.

Намери си някой, дето да вижда тъгата зад усмивката ти

Знаете ли какво? Не съм съгласна с културата на мислене тип „не им дължиш нищо“. Мисля, че дължите на всеки, когото срещнете, уважение и грижа. Особено, ако сте споделяли време, емоции и… чаршафи. Какъв е смисълът на цивилизацията? Какъв е смисълът да живеете в общност? Ако тези хора станат токсични за вас, установете граници, но не им обръщайте гръб, веднага след като сте ги използвали за каквото и да е забавление, което сте могли да получите от тях.

Чувствам тежест и вина заради това, че искам някой да се грижи за мен. "Вината" ми е, че не съм достатъчно красноречива, че не се наслаждавам на секс без грижи. Просто мисля, че хората трябва да се грижат един за друг, още повече, ако спят заедно.

И знам, че мъжката социализация играе голяма роля в това. Учим мъжете, че са по-мъжествени, когато спят с много жени. Ние ги учим, че не е нормално и готино, ако имат нужда да бъдат обичани или гушкани. Ние ги учим да избягват емоционални връзки, за да бъдат „мачовци”. Но също така учим жените, че емоционалната им връзка с мъж е най-важното нещо в живота…

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама