Понякога жените обичат като копелета


Понякога жените обичат като копелета
Снимка: iStock/Guliver

Понякога мъжете са големи копелета. Копелета без въображение. И не разбират любовта. Измеренията на любовта. Жената обича различно, по много различни начини, с много различни чувства. За мъже говорим. Има жени, които обичат като мръсници, такива, които обичат като светици, които обичат икони, обичат като икони, такива, които раздават любов като майки, любов като домакини, любов "за" и любов "от".

"Обичам те" не значи винаги сълзливи чувства, надежди, молби, желания, обещания, деца, семейни вечери и куп изгладени ризи. Понякога жените обичат като копелета. И обичат копелета. Мъжки копелета. Любов като с равни и между равни. Любов без бъдеще. Любов, където утре не съществува като понятие. Любов, където дори няма днес, а само тук и сега, и дори секунда повече няма. Любов без страх. Любов за секс. Любов от секс. Любов с и за приятелство. Ама такова чисто приятелство. Любов, в която се събличаш сам и сам се сещаш кога да се облечеш и да си отидеш. Любов, в която си с друг, но всъщност си сам и в самотата си сте толкова дълбоко заедно. Любов с тела, между тела, заради тела. Любов, в която можеш да делиш с друга и това да не къса сърчицето ти, защото ти нямаш сърчице, а просто орган, който изпомпва кръвта по вените. Любов, в която си наясно, че животът е суров, но и, че пичовете имат нужда от любов. И пичовете сте двама. Обаче на мъжете или не им е изгодно да си пич или не вярват, че си пич, защото са срещали стотици сърчица, които мечтаят в бяло и сънуват в розово-бонбонена мъгла и рядко са срещали пичове. За жени говорим.

Жалко. За невярващите жалко. Останалите, тези които са наясно, са щастливи, че могат да обичат като копелета и да обичат копелета. За жени говорим. Без "моя си", без "ама обещай ми", "верен съм ти", без клетви до гроб, без изгладени ризи и семейни вечери. Чисто. Без задръжки. Здраво. Като копелета. Като пичове. И накрая здраво да ги боли, но и здраво да се държат. Защото са копелета. Пичове. За мъже говорим. За жени говорим. За любов говорим.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама