Сродната ти душа не трябва да те завършва


Сродната ти душа не трябва да те завършва
Снимка: iStock/Guliver

Ако сте гледали достатъчно филми, значи сте запознати с концепцията за сродната душа – човек, който тихо се промъква в живота ви, обръща го „нагоре с краката” и след това тръгвате заедно към залеза на дните без излишни въпроси. Сродните души знаят как искате да бъдете обичани и интуитивно разбират вашите емоции, настроения и нужди.

Но понякога се чудя дали моята сродна душа е там или това е просто куха дума, за която се държим с надеждата да намерим любов. Има ли някой в големия свят, който ще ме целува в дъжд и ще ми прочете глава от любимата ми книга, докато съм във ваната? Или това е само във филмите?

Може би сродната душа не е идеално блестящият ключ към щастието, за който всички четем. Може би тя е ръждясалият, неразбран ключ, който се вписва само в ключалката, която държим. Някой, който запълва всички пукнатини във вашата душа не за да ви направи цели, а за да ви направи по-силни. И не, че никога не се карате, но след спор преоткривате нови части помежду си и връзката ви излиза още по-стабилна.

5 НЕЩА, КОИТО СРОДНАТА ТИ ДУША ИСКА ДА ЗНАЕШ

Може би сродната душа не е светлината в края на тунела, а по-скоро човекът, който запалва свещта ви. Светлината, която използвате, за да излезете от тъмнината заедно.

И наистина не може да се очаква, че ще бъдем еднакви, нали? Защото сродните души по филмите винаги имат едни и същи интереси и животът им неизменно се слива в едно. Но мисля, че понякога няма нищо лошо те да се движат по различни пътища, когато в крайна сметка стигат до едно и също място. Защото сродната ви душа не трябва да е нито огледален образ, нито да ви завършва, а просто да ви обича, въпреки всичко и заради всичко.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама