Tя е всички жени взети заедно и нито една от тях


Tя е всички жени взети заедно и нито една от тях
Снимка: iStock/Guliver

След Онази ще се ожени за първата срещната жена. Тя ще му прави закуски и вечери, ще глади ризите му и ще го целува за довиждане. Такава ще е тази, не като Онази.

Ще му роди две слънца, на които той ще купува книги, които ще нарича с умалителни и ще разхожда по щраусовите ферми. Един ден, докато се боричка с тях, след дългия работен ден, на новия диван, ще падне снимка на жена от нафталиновото му сако, с което не се раздели след първата и последната среща с Онази. И "Тате, коя е тази жена?’" Тогава Онази ще завали проливно в него. Лицето му ще се заоблачи. Улуците на къщата ще се престорят на вени, по които Онази буйно ще тече. Ще носи със себе си кал и листа от всички години, в които двамата не са били, от всички есени след които летата спряха да бъдат испански и спряха да бъдат лета.

Ще се влее Онази в запушените шахти на сърцето му. Тихо ще прокапе покрива върху него и Онази ще се спусне към устата му в малката капчица пот. И пак "Тате, коя е тази жена?". "Тази ли… тя е всички жени взети заедно и нито една от тях. Сега кой иска да играе на Криеница?!

Автор: Рене Карабаш

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама