Уж незначителните навици, които провалят връзката


Уж незначителните навици, които провалят връзката
Снимка: iStock/Guliver

Когато стане въпрос за раздяла, всички първо мислят за сериозните проблеми, въпреки че до този момент се стига заради някои на пръв поглед незначителни навици, които бавно, но сигурно убиват връзката. Има няколко типа държание, които не бива да се превръщат в ежедневие, защото могат да съсипят дори най-силната любов между двама души. Ако искате да запазите отношенията си, вижте кои са те:

1. Липса на комуникация 

Всъщност тя е изключително важна, за да бъде една връзка стабилна. Опитайте се възможно най-често да говорите с човека до себе си и да му споделяте проблемите си. Старайте се да намирате време само за вас двамата и умишлено говорете за общото си бъдеще, за личния си живот и т.н. Това ще заздрави връзката ви изключително много, а ако не го правите, след време може да доведе до нейния край.

2. Не казвайте "да", ако не сте в състояние да изпълните обещанието си

Ако просто нямате физическата или психическата възможност да се справите с дадена задача, не се заемайте. Ако обещавате нещо и впоследствие не го изпълнявате, партньорът ви ще изгуби доверието си към вас. Не се пренатоварвайте. Ако половинката ви ви обича достатъчно, ще ви разбере.

3. Не забравяйте да се грижите за себе си

Все пак имайте предвид, че можете да сте достатъчно комуникативни и позитивни, ако не сте се погрижили за себе си. Старайте се да отделяте време за себе си, защото в противен случай недоволството ви може да доведе до срив на комуникацията. Запълнете собствените си нужди, след това много по-лесно ще се свържете с околните.

4. Забравете за телефона, когато сте с половинката си

На всеки човек се е случвало, слушайки партньора си, да отговаря на съобщения. Отстрани изглежда незначително, но това кара партньора ви да се чувства недооценен. Опитайте се възможно най-рядко да използвате социалните мрежи, когато сте с любимия човек. Все пак това е времето, през което трябва да се изслушате един друг. Не позволявайте нищо странично и незначително да ви разсейва.

5. Не обръщайте внимание на недостатъците му

При много голяма част от двойките този проблем е на лице. Например неоргазираността на половинката или пък разсеяността. Не обръщайте толкова голямо внимание на недостатъците му, защото по време на скандал много по-лесно ще избухнете и може би ще кажете доста неща, които всъщност не мислите. Просто му обяснете колко е важно за вас да прави или да НЕ прави определени неща. Така връзката ви ще стане много по-стабилна, защото ще се научите да решавате проблемите си с разговор, а не с крясъци.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама