Защо модерните връзки толкова лесно се разпадат


Защо модерните връзки толкова лесно се разпадат
Снимка: iStock/Guliver

В неспирната прогресивна промяна на света, любовта не остава по-назад. Връзките между хората се променят до такава степен, че днес често се чудим какво е любов. Решихме да ви представим няколко факта, които успяват да обяснят голямата промяна. Защо любовта е толкова крехка? Защо толкова често я оставяме да си отиде?

Не сме готови

Не сме готови на компромиси и жертви. Не сме готови да освободим част от личното си пространство за половинката си. Не искаме да чакаме, всичко трябва да се случва изведнъж. Не сме готови да се отдадем на чувствата си и да допуснем някой толкова близо до себе си.

Бъркаме любовта с други чувства

Когато сме наранени, търсим някой до себе си. Не някой, който може да ни помогне, а просто някой. В натовареното си ежедневие търсим някой, който да ни развесели. Който да превърне живота ни в приключение. Отдаваме се на забавни емоции и чувства, а когато всичко това ни омръзне просто се отказваме и търсим заместител.

Твърде заети сме

В опита си да натрупаме материално богатство и сигурност, оставяме чувствата на заден план. А когато един ден решим, че имаме нужда от някого, забелязваме, че просто сме го затрупали някъде из заетостта си.

Очакваме нещо невероятно

Когато се влюбим, очакваме изведнъж връзката ни да стане сериозна. Още в самото начало едни зрели отношения, без скандали и спорове. Не полагаме никакви усилия. Очакваме от човека до себе си да бъде достатъчно зрял и бързо да се приспособи към начина ни на живот. Много хора из целия свят признават, че не откриват нищо, което да си заслужава толкова търпение и чакане, дори и любовта.

Ставаме зависими от технологиите

Да, вярно е, че сближават хората. Снимки, гласови съобщения, постоянни разговори. Запознанството през екрана на телефона става толкова задълбочено, че не изпитваме нужда да прекарваме време с човека отсреща. Просто няма какво да му кажем, а и не искаме да чуем нищо повече.

Не се задържаме на едно място за дълго

Всеки се страхува от мисълта да отдаде живота и цялото си време на един човек. Самият факт да се отдадеш на еднообразие при всички тези възможности плаши хората.

Сексуално освободени сме

Отделяме секса от любовта. Първо го правим, а след това решаваме да се съберем. Обществото днес е толкова широко скроено, че приятелите с привилегии и отворените връзки са много повече от обвързаните двойки.

Плашим се от твърде много неща

Включили сме на режим самозащита и не искаме да излезем от него. Толкова се страхуваме от разочарования, неразбирателства, разбити сърца, че предпочитаме самотата. Понякога изградените от нас стени са толкова високи, че не ни позволяват да видим света отвън или човека, който не спира да чака на вратата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама