Ако отговорите с "Да" на тези 9 въпроса, връзката ви има бъдеще


Ако отговорите с "Да" на тези 9 въпроса, връзката ви има бъдеще
Снимка: iStock

Всяка връзка, независимо на какъв етап е от развитието си, поражда един вече въпрос в партньорите: "Има ли смисъл?" В началото се чудим дали има смисъл да излезем с човека, а после се чудим дали има смисъл да живеем с него, да създадем семейство и дете...

Вижте още: Той съжали, когато поиска жена му да е по-привлекателна у дома (ВИДЕО)

На въпросителните в едни отношения никога не трябва да се гледа като нещо лошо. Напротив, те показват, че не сме безразлични. Днес ще ви помогнем сами да си отговорите на въпроса - Има ли смисъл да бъдете заедно?

1. Вярвате ли на човека до себе си?

Доверието е най-важното в отношенията между двама души. Ако то липсва още в началото на връзката ви, няма смисъл да сте заедно, защото нека бъдем честни - началото на отношенията са най-лесният период, след това нещата стават по-сложни. Ако изпитвате притеснение от изречението: "Излизам с приятели" - това не е вашият човек!

2. Имате ли сходни навици?

Вие сте веган, а той залага на месото и протеините или обратното. Това не са просто различни хранителни навици - това са различни разбирания за живота и ако в началото не са голяма пречка, то в по-късен етап на връзката ще предизвикат конфликти. Общите интереси са от голямо значение за хармонията в отношенията. Ако той прекарва съботата на дивана в хола, а вие искате да сте в планината, отново говорим в несходство за разбиранията в живота.

3. Има ли какво да научите един от друг?

Животът е голямо пътуване и това пътуване е по-интересно, ако е в компанията на човек, от когото има какво да научите. Не е нужно човекът до вас да е професор, достатъчно е да може да отвори очите ви за нови мирогледи.

Вижте още: Този въпрос ще промени завинаги живота ви, прочетете го!

4. Имате ли сходно мислене по финансовите въпроси?

Тук не говорим за това кой обича и кой не обича парите. Въпросът е много по-дълбок. Психолозите казват, че финансовият и религиозния статус са двата най-важни фактора за съвместимост. Ако партньорът ви обича да спестява, а вие харчите под мотото "веднъж се живее" - тези отношения са обречени.

5.  Смеете ли се заедно?

Не е нужно да търсите комик, но ако човекът до вас има добра емоционална интелигентност, той ще знае как да ви развесели, когато имате скапан ден.

6. Имате ли сходна визия  за бъдещето?

Ако сте с точния човек, ще можете да обсъждате като с приятел всичките си мечти, но като с партньор заедно да се стремите да ги постигнете

7. Лесно ли е?

Толкова често слушаме песни или гледаме филми, които възпяват трудното начало в отношенията между двойките, че изглежда адски изкушаващо, когато и нашите отношения вървят тромаво и си казваме: "Та нали такава е истинската любов - болезнена и изпълнена с перипетии!. Да, ама не! Ако още в самото една връзка е трудна, станалата част от нея ще бъде само по-лоша!

Вижте още: Учителят Петър Дънов за числото едно - вижте какво носи в живота ви единицата

8. Разбирате ли се с приятелите и семействата ви?

Да, не всеки обича свекърва си, но трябва поне да може да я понася. Вашите роднини и приятели са били до вас много преди да срещнете този човек и ще бъдат до вас дори, ако се разделите. Хубаво е между тях да има ако не голяма любов, то поне взаимно уважение.

9. Приемате ли човека до вас такъв какъвто е?

Ако обичате човека до себе си, но искате да е малко по-слаб, умен, красив и да не пуши, просто не обичате него, а някаква представа, която сте си създали в главата! Най-важното е да избирате партньори, които да не искате да променяме веднага. Защото дори в началото да се стремят да изпълняват вашите представи, то в един момент им писва и се връщат към истинската си същност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама