Само двойките, които си имат пълно доверие, правят тези 7 неща


Само двойките, които си имат пълно доверие, правят тези 7 неща
Снимка: iStock

Доверието означава безусловно да вярвате в някого и да можете да разчитате на него. Но как да накарате някой да ви се довери толкова, че да е готов да прекара живота си с вас?

Връзките и доверието не могат да съществуват едно без друго. Ако доверието е нарушено, връзката ще се провали. Доверието помага на хората да се разбират и уважават. Това укрепва любовните отношения, защото нито един от партньорите не се тревожи, че ще бъде съден.

Защо е важно двама души да си имат доверие?

В отношенията доверието е важно, тъй като е показател за това доколко можете да разчитате на другия човек. Според изследвания хората оценяват доверието като знак за вярност, емоционална близост и уязвимост. Така че не можете да сте щастливи заедно, ако нямате доверие един на друг.

Вижте още: Тези 2 зодии имат най-силна връзка помежду си

Изграждането на доверие е нещо, което многократно правите и можете да ставате все по-добри в това с течение на времето. Всеки етап от една връзка има своите предизвикателства, които могат да тестват доверието ви в партньора по различен начин.

Ето и 7 неща, които правят партньорите, когато имат връзка, основана на доверие:

1. Общуват открито

Комуникацията между партньорите е важна за изграждането на доверие. Те трябва да говорят за проблемите си, вместо да ги премълчават.

2. Не пазят тайни

Как можете да се доверите на половинката си, ако мислите, че той крие неща от вас? Прозрачността е много важна за изграждането на доверие между партньорите.

3. Казват "Не"

За да изградите доверие в една връзка, не забравяйте, че можете да кажете "не", ако не ви харесва това, което вашата половинка възнамерява да стори. Никой не трябва да ви кара да правите нещо против волята си.

4. Поставят граници

За да се изгради доверие между партньорите, е важно заедно да установят ясни правила. Поставянето на ограничения позволява на половинката ви да разбере колко емоционално и физическо пространство искате във връзката. Границите могат да се отнасят до много различни неща - например от колко време се нуждаете насаме, колко комфортно ви е да говорите за отношенията си с други хора и т.н.

Вижте още: Защо връзките са най-трудни за хората, които много премислят

5. Държат на думата си

Винаги правете това, което казвате, че ще сторите! Дръжте на думата си. Ако обещаете нещо на партньора си, изпълнете го. Ако искате да изградите доверие във връзката си, е важно да спазвате както големите, така и малките си обещания, които често забравяте.

6. Остават верни

Чудили ли сте се някога как да накарате приятеля си да ви се довери? Хората са естествено привлечени от повече от един човек, но това не ви позволява да изневерите на партньора си. Ако искате да изградите доверие, дори да сте отегчени от връзката си, разнообразете я или  променете приоритетите си. Да кажете на половинката си, ако не сте доволни от това как вървят нещата между вас, и да се опитате да промените ситуацията. Ако това не помогне,  потърсете помощ от професионалист, преди да мислите за изневяра или раздяла.

7. Поемат отговорност за действията си

За да изградите доверие във връзката си, трябва да поемате отговорност за това, което правите и за това, което не правите. Не се опитвайте да обвинявате нещо или някой друг за това, което сте сторили. За да се научите да се доверявате, трябва да сте отговорни за всичките си действия.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама