Ако се огледаш, ще видиш как си тръгвам от теб


Ако се огледаш, ще видиш как си тръгвам от теб
Снимка: iStock/Guliver

Ако се огледаш, ще забележиш, че вече не чакам твоите съобщения.

Не изпращам нито едно. Не се опитвам да се свържа по никакъв начин с теб и да те накарам да ми отговориш. Вече не гледам този празен екран с очакване. Вече разбрах кое е важно за мен и кое не.

Ако се огледаш, ще забележиш, че не чакам да ми отделиш време.

Аз не съм там, така че можеш да се откажеш от мен или да ми кажеш пак онези твои извинения защо закъсняваш. Аз вече не съм с теб и не ме е грижа какво ще кажеш.

Ако се огледаш, ще забележиш, че вече се отказах да ти давам каквото и да било.

Омръзна ми да давам и да не получавам нищо в замяна. Омръзна ми да се чувствам толкова сама и толкова недооценена, както когато бях с теб. Омръзна ми да не знам какво място заемам в живота ти. Омръзна ми да се връщам две крачки назад всеки път, когато направим една напред.

Ако се огледаш, ще забележиш, че вече няма усмивка на лицето ми

Спомняш ли си колко пъти се усмихвах, въпреки че ме караше да плача почти всяка вечер? Спомняш ли си колко лесно прощавах и се примирявах с всичко, само защото те обичах? Никога повече няма да го направя!

ТЯ НЯМА НУЖДА ОТ МЪЖ, ЗА ДА БЪДЕ ЩАСТЛИВА

Ако се огледаш, ще забележиш, че вече не съм там, за да те слушам.

Не съм там, за да те подкрепя, независимо какво се случва. Не съм там, за да те разбирам, когато никой друг не може. Не съм там, за да чета между редовете и да отгатвам нещата, които отказваш да кажеш. Повече не мога да бъда там, защото никога не съм получавала тези неща от теб.

Ако се огледаш, ще забележиш, че вече не съм там, за да засиля твоето его.

Да те вдигна на пиедестала, докато ме спускаш и събуждаш несигурността ми. Искам да се обградя с хора, които ме правят по-силна, отколкото вече съм. Ти само ме накара да се чувствам слаба и недостойна. Аз не съм такава! Аз заслужавам повече!

Ако се огледаш, ще забележиш, че вече не чакам.

Не чакам и вече не очаквам нищо от теб. Уби надеждите ми за по-добър съвместен живот преди много време. Най-накрая осъзнавам, че животът е твърде кратък, за да бъда силна за някой, който използва факта, че е твоята слабост, за да те манипулира. Животът е кратък, за да го прекарате с някой, който никога не е сигурен в чувствата си. Животът е твърде кратък, за да се задоволя с по-малко, отколкото заслужавам.

Ако се огледаш, ще забележиш, че ме няма.

Този път заминавам завинаги. Знам, че не ми вярваш, защото си тръгвах и се връщах толкова много пъти преди. Дадох ти безкрайно много шансове, а ти злоупотреби с всички тях. Знам, че не ми вярваш и не ме интересува, защото този път аз си тръгвам завинаги!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама