Ако трябва да молите за любов, това не е любов


Ако трябва да молите за любов, това не е любов
Снимка: iStock

Никога не трябва да просите любов! Къде е вашето достойнство и самоуважение? Помислете за това: в края на краищата, ако обичате някого, трябва да се грижите за този човек и да направите всичко възможно, за да сте сигурни, че той никога няма да бъде наранен. Следвайки тази логика, ако се съгласите на "лъжлива любов", на вечна болка и унижение, тогава не просто не обичате себе си, но все едно се мразите.

Самолюбието е първата стъпка, ако искате истински да обичате друг човек. В противен случай рискът да станете жертва на манипулация и злоупотреба е много голям.

Може би ви беше казано, че любовта и страданието са почти синоними. Затова знайте: това е чудовищна лъжа.

Ако имате "късмет" да попаднете в капана на такава "фалшива любов" - не се отчайвайте. Всички грешим. За щастие никога не е късно да се самоусъвършенствате, за да предотвратите използването и лишаването от правото на щастие, радост и растеж в бъдеще.

Понякога срещаме хора, които не ни обичат истински. Това боли. Но не трябва да таим тази болка в себе си. В противен случай, страдайки от факта, че човекът, когото обичате повече от всичко на света, ви отхвърля, ще ви погълне със скоростта на светлината. Въпреки че тук е възможна невероятна реакция: можете да решите, че да се откажете от болката означава да предадете чувствата си, да се преструвате, че ви няма нищо.

Не се сдържайте и не се преструвайте на железен човек. Всички сме еднакви: когато ни боли - плачем и се чувстваме тъжни, когато сме радостни - усмихваме се и се смеем от сърце. Само мъртвите не чувстват нищо.

Дайте си време да се ядосате, приемете случилото се и мечтайте за бъдещето. Може дори да стигнете до самото дъно, за да изплувате и да се съберете отново. Така ще станете по-силни. Всичко това ще направите с някаква причина. Този период на възстановяване е жизненоважен, за да се научите отново да обичате, цените и уважавате себе си.

В края на краищата, трябва да признаете, че след преживяното вие ставате като нови. Не, не позволявайте на никой да ви кара да просите любов! Това не е истинска любов. Тръгнете си, дори и много да ви боли. Изживейте болката си! Ще се случи нещо познато - обвинявате се, ядосвайте се на себе си, след това плачете, съжалявайте, отново обвинявате... Това е познато, нали? Крайната ви цел е най-накрая да напуснете живота на някой, който не ви е обичал. Освободете се от мисли и спомени. Почувствайте изключителната лекота, която ще отведе болката ви много далеч. И ще се съберете отново, парче по парче.

Ще станете по-силни и един ден ще намерите някой, който няма да ви кара да молите за неговата любов!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама