Аз избирам любовта


Аз избирам любовта
Снимка: iStock/Guliver

За какво мечтаехте като дете? Върнете се към времето, когато вярвахте в чудеса. Спомнете си годините, когато все още смятахте, че всичко е възможно. Когато бяхте твърдо убедени, че Дядо Коледа съществува. Когато още никой не ви бе казал, че не може непрекъснато да получавате подаръци.

Представете си детето, което бяхте тогава, и го попитайте за какво мечтае.

Какво би пожелало, ако има магическа пръчка и може да измагьоса всичко? Може би иска да е певица и да записва световни хитове; може би мечтае да е ветеринар, за да помага на животните; или си представя, че живее в голяма и красива къща?

Приемете всички негови идеи, дори и най-смелите и нетипичните. Приемете ги, без да ги оценявате, без да ги обмисляте. Кажете си: „Давам си право на мечти!”, и вижте истинските си желания.

Концентрирайте се върху една от мечтите си. Спрете да четете и го направете още сега. Ако мечтаете да пеете, представете си, че сте на сцената. Ако мечтаете да обиколите света, представете си, че пътувате. Ако мечтаете за любов, представете си прекрасно семейство.

Дайте си сметка какво изпитвате, докато наблюдавате своята мечта. Какво чувствате, когато виждате съкровеното си желание реализирано. Запомнете тази картина.

Вярвате ли, че можете да я превърнете в реалност? Важно е да застанете зад своите мечти, защото това е един от признаците, че обичате себе си, а любовта към себе си е в основата и на неангажиращия флирт, и на успешната връзка.

Любовта започва от вас. Именно затова започваме тази книга оттук – от това какво означава да обичате себе си. Любовта към себе си е:

Игра с правила

В това отношение всички приличаме на малки деца – имаме нужда от правила. Да храниш детето си единствено с шоколад само защото го иска, не е любов. Като деца имаме нужда от график и режим. Имаме нужда да ставаме и да лягаме по едно и също време, да се храним здравословно, да нямаме зависимости от алкохол и цигари.

Помислете какви правила сте създали сами за себе си и си отговорете честно дали наистина ги спазвате. Напишете списък с 10 неща, които отдавна отлагате и все не можете да намерите време за тях. Точно те са много важни. Всичко, което не е изчистено, всяко неспазено обещание, стои като преграда в полето ви и ви изтощава.

Научете се да гледате на себе си не като на голям човек, а като на малкото дете, което има нужда от основни неща като грижа, любов, добри думи. Всяко дете обича да му казват истината и ако обещаваме нещо на себе си, трябва да го спазваме, иначе ще живеем в лъжа. Помислете си как се чувства вашето вътрешно дете, когато го лъжете и не спазвате обещанията си.

В момента, в който си кажете „Искам да направя...”, започва да се отделя енергия, насочена към постигане на желаното действие. И когато в крайна сметка се откажете, отделената енергия се превръща в автоагресия или депресивност. Още по-лошо – ако често не изпълняваме своите цели, започваме все по-малко да вярваме в себе си и в един момент решаваме, че няма смисъл да имаме желания, отказваме се от мечтите и изпадаме в депресия.

Превърнете го в свой навик – винаги, когато кажете „Искам да направя...”, просто го направете. Промяната в живота ви ще бъде изумителна. Всеки път, когато изпълняваме свое желание, ние се зареждаме с енергия за следващите.

Не отлагайте щастието за утре!

Из книгата "Аз избирам любовта“, Наталия Кобилкина

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама