Бъдете благодарни, че вашата „почти връзка” не се превърна в истинска


Бъдете благодарни, че вашата „почти връзка” не се превърна в истинска
Снимка: iStock/Guliver

Преживяли ли сте „почти връзка”? Ако отговорът е „да”, то няма начин да не сте се чудили какво ли би било, ако беше станала истинска. Е, когато аз си представям какво би било да съм с него, виждам ревност, лъжи и късни нощни скандали. Моменти, заради които се пишат любовни песни, но и които не носят нищо, освен драма.

Беше забавно да бъда с него. Да флиртуваме. Да се смеем заедно. Да се виждаме от време на време. Но това свърши. И аз съм напълно спокойна, че нашето „почти” така и не успя да се превърне в нещо по-истинско.

ИМА ХОРА, КОИТО СЪБЛИЧАТ ДУШАТА СИ ПРЕД ТЕБ

Всъщност съм направо щастлива, че връзката ни не премина на „следващия етап”. Преживяхме най-добрите части на една връзка, без да има резки спадове и разочарования. Нямахме възможността да се заяждаме за домакинските задължения или да се караме за кой е забравил да плати тока, но прекарахме много време в секс и забавление.

Ако нашето „почти” беше еволюирало, вероятно в крайна сметка щяхме да се окажем разделени, изпълнени с горчиви спомени. Но в момента спомените ме карат да се усмихвам, да се смея и да се радвам на опита.

А ако някога искам да го поканя обратно в живота си, мога. Нещата може да са неудобни помежду ни, но далеч не са такива, каквито биха били отношенията ни, ако бяхме бивши. Все още има сексуално напрежение, химия и любопитство между нас. Тогава какво толкова лошо има в случилото се?

Да, разочарованието е гадно. Гадно е да си представите да го водите у дома, за да се срещне с родителите ви и след това да разберете, че това никога няма да се случи. Че никога няма да бъдете повече от приятели, въпреки че той на практика ви беше гадже.

Но ако спрете да се фокусирате върху нещата, за които сте се надявали, че ще се случат, и се фокусирате върху нещата, които са се случили, ще разберете, че не е било чак толкова лошо. Всъщност, дори е било много забавно, така че защо се оплаквате? В края на краищата той внесе малко вълнение в живота ви, дори и за кратко. Сега можете да намерите човек, който ви пасва по-добре. Някой, който осъзнава какво заслужавате. Някой, който смята, че би бил горд да носите титлата „приятелка”.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама