Да се влюбиш в неподходящия човек


Да се влюбиш в неподходящия човек
Снимка: iStock/Guliver

Случвало ли ви се е да се влюбите в неправилния човек? Най-вероятно да и знаете, че това е най-дългият път и едно от най-трудните неща, които сте преживявали до момента.

Защо се обсебваме от неподходящия човек?

Тук идва моментът, в който разумът и сърцето се сблъскват. Ставаме безсилни към емоциите си и се оставяме те да ни водят по течението, без да слушаме разумното решение, което е правилно, а именно: "Не продължавай напред". Почти във всички случаи сърцето не пита в кого да се влюби. Влюбва се, защото точно сега има нужда да обича. Ето и моментът, в който сте влюбена, но не и разумна.

Това са два различни свята и ако си на единия, няма как да бъдеш на другия в същото време.

Лягаш си вечер и искаш толкова много неща да споделиш, а знаеш, че срещу теб е неправилният човек и желанието ти се изчерпа. Слушаш страхотна песен по радиото и си представяш това, което си искала да направиш и песента те води в мечтите ти, но се оказва, че ти си с неподходящия човек и не можеш да й се насладиш напълно.

Стоиш и си мислиш, мислиш за едно сърце, което никога няма да ти принадлежи. Копнежът да изживееш онова щастие, за което мечтаеш ти е забранен, отново заради неправилния човек.

Да, прекрасно е да се влюбиш, но не и в неподходящия човек. Но това е големият риск в живота, който носи неизлечима болка.

Истината е, че любовта, колкото и да е желана, тя е болезнена, особено ако е невъзможна. И все пак в живота на всеки един човек тя си има място и трябва да бъде изживяна. Тя ни учи как да продължим напред. Учи ни какво е любов и какво не е. Учи ни как да отсяваме правилния от неправилния партньор и как да се влюбим в точния човек, с когото няма да боли.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама