Да, сексът е по-хубав, когато си зряла


Да, сексът е по-хубав, когато си зряла
Снимка: Hybrid Books

Откривате своя снимка отпреди двайсет години. Възхищавате се на формите си, които изглеждат обидно младежки. Забравили сте колко привлекателни са били, колко кръгли, колко твърди... с цялата онази невинност и свежест. Не можете да повярвате, че някога сте мразили това тяло, как сте го обиждали, как постоянно сте го корели задето не е било достатъчно такова, че е прекалено онакова, това клето тяло, което така и не е успяло да ви угоди, защото гърдите ви не са били достатъчно големи, стомахът – недостатъчно плосък, защото бедрата ви са прекалено кокалести, задникът – той пък е прекалено плосък... Днес съжалявате, че сте били толкова придирчива без причина, че сте изхабили толкова време да се окайвате, докато всъщност сте били красива. Били сте съвършена, а не сте знаели. Днес, след няколко бременности, не минава и ден, без да мислите за тялото, което ви е накарало толкова да страдате, като забелязвате следите от времето по кожата и мускулите си.

И все пак... Парадоксално...

Дефектното (този път наистина) тялото, с което разполагате днес, ви носи повече удоволствие от когато и да било преди.

Докато размишлявате за сексуалния си живот по времето, когато е правена тази снимка, осъзнавате, че е бил далеч по-безинтересен, защото е бил объркан, защото не сте се познавали достатъчно добре или защото не сте били наясно с истинските си желания.

След почти двайсет години учене вие сте започнали да се разбирате. И сега можете да свирите на тялото си все едно е деликатен, фино изработен и взискателен инструмент, чиито особености сте овладели и чиито струни познавате до съвършенство.

Позволявате си неща, които никога дотогава не сте се осмелявали да направите. Говорите открито за удоволствието си.

Вече не опитвате да демонстрирате такт, а слушате партньора си и най-вече себе си.

Не се колебаете да го запитате какво предпочита.

Не се пазите, търсите неговото и собственото си удоволствие.

Понякога намирате само своето и приемате този необходим егоизъм. Вече не ви интересува, че ще чуете колко ви бива в леглото, защото всеки е добър или лош в нещо. Онова, което е от значение, че сте тук, наистина тук, по всяко време. Не се опитвате да разиграете някой порно филм, а да откриете и да дадете удоволствие.

Сексуалният ви живот сега е по-вдъхновен, страстен и свободен от дните, когато сте били с онова перфектно тяло. В крайна сметка наистина е по-добре човек да бъде по-зрял.

Откъс от книгата "Поостаряла, но помъдряла... но поостаряла" на Каролин дьо Мегре и Софи Ма. Повече за нея научете ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама