Да си тръгнеш от някого, с когото не се чувстваш добре, значи, че имаш силата да продължиш да търсиш щастието си


Да си тръгнеш от някого, с когото не се чувстваш добре, значи, че имаш силата да продължиш да търсиш щастието си
Снимка: iStock/Guliver

Тръгвайки се от мястото, където не сме щастливи, се връщаме към себе си. Връщаме се там, където принадлежим.

Хората са склонни да се придържат към неща и хора, които е време да пуснат. И толкова много се вкопчваме в тях, че вече започваме да унищожава живота и съдбите им. Това се дължи на факта, че при всеки човек борбата между това, което чувства, и това, което осъзнава, не спира нито за минута.

Дори и някъде дълбоко в душата си да знаем със сигурност, че някои неща трябва да бъдат пуснати и от някои хора трябва да си тръгнем, все пак продължаваме да бъдем с тях по някаква причина. Струва ни се, че да си тръгнем е невъзможно и че светът ще се срине ...

Но нещата се случват по друг начин: когато намерим сили да си тръгнем, ние намираме себе си и продължаваме да търсим щастието си.

Самата мисъл за раздяла е толкова страшна, че предпочитаме да останем и да страдаме. В същото време предпочитаме да игнорираме факта, че няма любов между нас от дълго време и просто се заблуждаваме. По някаква причина повечето хора се съгласяват на тъгата и болката, продължавайки да се грижат и да предават любовта си на някой, който не ги обича. Крайно време е да си тръгнете от това място!.

ИСТИНАТА Е, ЧЕ НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕШ МЪЖА, КОЙТО ИСКАХ ДА БЪДЕШ

Може би си мислите, че вашата любов е толкова всемогъща и силна, че ще накара партньорът ви да се промени и да промени отношението си към вас. Суровата истина на живота е, че хората трудно се променят. Но много от нас не я приемат...

Смятаме, че ако мислим и вярваме в доброто, тогава всичко лошо някак си по чудо ще се изпари надалеч. И проблемите ще бъдат решени сами. Но истината е, че единственото, което „се изпарява“, са нашите надежди и мечти. А също и вярата в хората. Наистина ли искате това?

Когато няма изход, трябва да прережете кабела, който ви свързва с миналото. Дори и да е много болезнено. Време е да тръгнете!

Тръгнете си тогава, когато вече не виждате смисъл да държите силно нещо, което вече го няма. Да пуснете човек, който отдавна вече не е близо до вас. И това не означава, че се предавате. Не! Това означава, че сте се опитвали твърде дълго и вече сте решили да продължите напред.

Когато се освобождаваме от миналото, сме наясно с факта, че сме изразходили времето, търпението и енергията си, но не сме получили нищо в замяна. Това означава, че ни е писнало да се борим сами и да бъдем самотни.

Това не означава, че сме се предали, а че сме готови да търсим щастието си!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама