Фрази, които подсказват за проблеми във връзката


Фрази, които подсказват за проблеми във връзката
Снимка: iStock

Често не забелязваме, когато връзката ни стане нездравословна. Проблемите, които усложняват взаимното разбирателство, ни изглеждат неизбежни, защото не знаем как да реагираме. Много често причината е, че разбираме за това прекалено късно. Затова трябва внимателно да слушате партньора си и ако той често казва някои от следните неща, значи във връзката ви има проблем.

"Как може да не ме ревнуваш? Значи не ме обичаш?"

Мнозина вярват, че ревността е най-доброто доказателство за любов. Изглежда показваме, че ни е грижа за партньора или се страхуваме да не го загубим. Това обаче е доста старо вярване. От друга страна, ние сме в постоянна тревожност, ако ревнуваме партньора си и така нито ние, нито той се чувства добре. Струва ни се, че любовта на половинката е награда, за която трябва да се конкурираме буквално с целия свят. Но това не е истинска любов. Ако човекът до вас се сърди, защото не го ревнувате, определено трябва да си поговорите по въпроса.

Каква е опасността за връзката ви: Връзка, в която сме напълно погълнати от друг човек, се превръща в болезнено пристрастяване. Да се опитваш да вържеш някой за себе си е следствие от дълбокото чувство на несигурност.

"Забрави ли как се държа вчера?"

Срещате ли се с човек, който постоянно помни и ви натяква за минали грешки и ситуации, в които сте го наранили, дори и без да искате? Връзката ви наподобява ли постоянно обвиняване, където този, чийто резултат е по-голям, печели? Така не се поддържа здрава и щастлива връзка. Всеки от вас е грешил, всеки е казвал неща, за които после е съжалявал, но ако партньорът ви постоянно ви припомня това, значи определено имате проблем. По-добре поговорете с него и си изяснете какво трябва да се промени.

ЛЮБОВТА НА ЕДИН МЪЖ Е В ДЕЙСТВИЯТА

"Не разбра ли какво исках да ти кажа?"

Да се говори с намеци всъщност никак не е приятно. Ако чуете приказката, че влюбените се разбират само с поглед, не вярвайте! Няма как да гадаете какво иска да ви каже партньорът ви, ако говори с намеци. Най-вероятно той не се чувства добре, но не иска да си признае, затова ви обвинява, че не сте го разбрали.

Каква е опасността за връзката ви: Навикът да общувате с намеци показва, че избягвате директния разговор. В отношенията, които са изградени върху доверие, не е необходимо да прибягвате до маскировка. Ако единият партньор очаква другият да дешифрира знаците му, той все едно бяга от отговорност. Ако се страхува да изрази своето мнение открито, явно предпочита да накара другия да го изрече. В случай на конфликт, той може да каже: "Ти не ме разбра", за да се изкара жертва.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама