Истината е, че да си сам също може да бъде лукс


Истината е, че да си сам също може да бъде лукс
Снимка: iStock

Лесно е да бъдете въвлечени в лъжата на обществото, че да имате партньор е единственият начин да бъдете щастливи. Но всеки има свой собствен път към любовта и себелюбието. Ако сте от типа жени, които винаги прескачат от връзка във връзка без да виждат край, вие се подготвяте за емоционално влакче с червени знамена – такова, чиято дестинация винаги е към осигуряване на одобрение на някой друг. Ако имате модел винаги да преследвате връзка само за да задоволите нуждите си, най-добрият начин да опознаете себе си е да се научите как да живеете "без прекъсване".

Непрекъснати от натиска на връзка, за която не сте готови, или с токсични хора, с които не сте съвместими. Непрекъснати от хаотичния шум от мнения за живота ви на срещи, обикновено дадени непоискани. Непрекъснати от постоянната ви нужда да се вкопчите в нещо или някой, който смятате, че ще ви определи или който се надявате да излекува раните ви.

Понякога е по-добре да останете сами за известно време. Да бъдете във връзка със себе си, а не с някой, който ви кара да се чувствате още по-самотни. Да си дадете разрешение да се откажете от човека, който сте се опитвали да бъдете във всичките си връзки, за да станете това, което наистина трябваше да бъдете.

Понякога е по-добре да предприемете пътуването според собствените си условия. Понякога имате нужда от почивка от срещи и романтика, за да преоткриете себе си. Да растете, да подхранвате частите от себе си, от които сте били научени да се срамувате, да лекувате това, което трябва да бъде лекувано.

Истината е, че да си сам също може да бъде лукс. Да живеете сами, да имате собствен дом, винаги да имате собствени пари, да не зависите от никой друг, да изградите чувство за неудържима издръжливост и независимост, да се насладите на пространството и времето, които винаги са ви били необходими, за да мечтаете малко по-смело; това са благословиите на живот, който е необвързан от връзка. Това са житейски умения, които ще останат за цял живот. Да знаете, че винаги можете да се погрижите за себе си, със или без партньор.

Вижте още: Защо мъжете, които искате, НЕ ви желаят

Да се потопите в красотите на света, без да имате нужда някой друг да бъде там с вас. Да се събуждате всяка сутрин, знаейки, че трябва да решите какво ще правите, кого ще срещнете, върху какъв проект да работите, до кой нов град да пътувате. За да се насладите на малките радости от пиенето на чаша кафе на вашия балкон или медитация сред природата. За да празнувате себе си. Да притежавате красотата си, отвътре и отвън. Да говорите по-нежно със себе си. Да се научите как да задоволявате емоционалните си нужди, без да зависи винаги от някой друг.

Понякога е по-добре да прегърнете красивата несигурност да сте сами, просто за да стоите в красивата сигурност да знаете, че винаги можете да се спасите.

Ето нещо за прегръщането на необвързания живот, ако сте човек с постоянна "връзка". В началото ще бъде трудно да се детоксикирате от постоянната стимулация, която романтиката осигурява. Ще откриете, че се отклонявате от стари навици, изкушени да се върнете към старите модели на срещи с всички грешни хора. Ще откриете, че се чувствате съдени от лъжите на обществото за това какво означава да си необвързан. Ще почувствате онова непреодолимо желание да се грижите за някой друг - защото сте толкова свикнали да поставяте нуждите на другите над своите. Но е време.

Време е да се погрижите за себе си. Време е да оцените себе си. Време е да копаем по-дълбоко. Да опознаеш човека, от когото винаги си бягал, когато си преследвал някой друг. Време е да се излекувате.


След като сте били необвързани за определен период от време, вече няма да се чувствате "в капан" от статуса на връзката си или липсата на такава — ще се почувствате абсолютно освободени. След като сте свикнали със спокойствието да се грижите само за себе си, вече няма да толерирате нищо, което е по-малко приятно от вашата самота или истинска, здрава сродна душа. След като започнете да дишате по-свеж въздух, вече няма да се чувствате пристрастени към токсичността на старото. След като започнете да се възползвате максимално от свободата си, ще можете да създадете живот, който е много по-смел, вълнуващ и автентичен за вас.

Самотата ще постави нов стандарт за бъдещите ви взаимоотношения и дори за вашите приятелства. Вече няма да се опитвате да "избягате" от това да сте необвързани, защото ще се влюбите по-дълбоко в човека, който ставате – вместо в илюзията кой може да бъде някой друг.

Вижте още: Има едни такива мъже, които влизат е живота ти случайно и после изчезват

По-добре е да сте сами и да се научите да се наслаждавате на собствената си компания, отколкото да инвестирате в токсична връзка, която ще ви изтощи емоционално. По-добре е да прекарате години в осъществяване на мечтите си и намиране на себе си, вместо безкрайно да преследвате някой, който не може да бъде хванат. Няма да поглеждате назад след десет години и да съжалявате за времето, което сте прекарали, инвестирайки в себе си и създавайки красиви спомени от приключенията, които сте предприели самостоятелно или с любимите си хора.

Но един ден ще се чудите какъв ли би бил животът, ако не сте пропиляли години в опити да промените някой, който не е искал да се промени. Ще съжалявате за месеците, които сте прекарали в плач и молби за някой, недостоен за вашето време, когато можехте да прекарате това време, за да се научите да се чувствате комфортно в собствената си кожа. Ще настръхнеш, когато си спомниш за всички онези времена, в които си се задоволявал с по-малко, само защото това, за което наистина си заслужавал, не се е показвало за теб по това време.

Ще копнеете за изминалите години, в които сте прекарвали повече време в изграждането на чужда визия, вместо да се влюбвате в своята. Това, че избирате да сте сами сега, не означава, че трябва да сте сами до края на живота си. Любов, която е достойна за вас, може да влезе в живота ви, след като сте готови за това - или ако изобщо го искате. Но точно сега, може би този настоящ момент е всичко, от което се нуждаете, за да си спомните какъв късметлия наистина сте, че все още можете да напишете своята история. Че веднъж в живота си можеш да поставиш себе си на първо място.

Как ще изглежда и с когото и да е, все пак можете да напишете своя собствен щастлив край. Все още можете да проявите живота на мечтите си. Все още имате неограничени възможности пред вас. И това може би е най-красивата любовна история от всички.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама