Истинската любов е възможна само когато не се страхувате от самотата


Истинската любов е възможна само когато не се страхувате от самотата
Снимка: iStock/Guliver

Понякога се случват неща, които са много трудни за обяснение ...

Психолозите вярват, че подбираме първите си партньори почти неволно - подсъзнанието ни изпраща сигнали за тяхната привлекателност, базирана на онези модели и динамика, които сме погълнали в детството от собственото си семейство, както и на определени генетични предразположения. И понякога всичко това е повече от очевидно.

Но понякога се случват неща, които са много трудни за обяснение: например, когато мило и умно момиче от добро семейство, чието детство е било доста приятно и безоблачно, избира груб социопат за партньор и след това се сблъсква с прояви на най-мрачната си страна на личността. Сякаш някой отгоре е решил, че животът й е твърде лесен и приятен и просто трябва да стигне до дъното.

За много жени болезнените и травматични връзки, и свързаните с тях житейски преживявания са част от това, което оформя тяхната личност и характер. Удивително е как някои жени са способни да се унижават и обиждат, като избират човек, който не ги заслужава.

И след като преминат през всичко това, те започват да мразят мъжете като цяло, разочаровани са от любовта и губят вяра в човечеството. Едва с течение на времето те започват да осъзнават, че истината не е , че всички мъже са толкова груби. Въобще не става въпрос за мъжете. Въпросът е в тях.

Повечето от тези жени не се обичат и ценят достатъчно. Ето защо те позволяват на токсичните партньори да изливат кал върху тях и да ги нараняват.

Освен това много жени се страхуват да не бъдат оставени сами. Те могат да бъдат силни и независими, да притежават собствено жилище, коли и прилични спестявания и все още смятат, че им липсва нещо, че животът им ще бъде пълен само когато някой го „допълни“. Но истината е, че любовта идва при тези, които не се страхуват от самотата.

КОИ СА НАЙ-ВАЖНИТЕ НЕЩА В ЕДНА ВРЪЗКА?

Да, мозъкът се опитва да намери извинение защо сте толкова привързани към този човек и най-често той успява да ви убеди, че всичко това е, защото го обичате. Но всъщност това не е любов. Изобщо не е любов. Не е нищо повече от обич. Страхотна и тежка любовна обич. С нея винаги се чувстваш в ада - няма значение дали сте заедно или поотделно.

Истинската любов е възможна само когато не се страхувате да загубите партньора си. Да, може да сте тъжни без него, може да се чувствате самотни, когато той не е наблизо, но когато сте далеч един от друг, не трябва да изпитвате никаква паника или отчаяние. Когато се чувствате уверени в себе си и собствените си чувства, когато сте освободени от подсъзнателна лудост, вие знаете със сигурност, че не е нужно да страдате и това няма смисъл.

Винаги можете да се откажете от болката, като я замените с нещо друго. Нещо, което ще ви донесе радост и удоволствие. И когато направите този избор съзнателно, спирате да оставяте страха да контролира живота ви.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама