Истинската любов никога не е перфектна, но е идеална за вас


Истинската любов никога не е перфектна, но е идеална за вас
Снимка: iStock

Любовта не трябва да е отговорът на всичките ви проблеми. Влизането във връзка няма как магически да ви направи щастливи. Можете да станете по-щастливи, но няма как всичките ви проблеми да изчезнат. Трябва да положите усилия. Трябва да работите, за да излекувате себе си, за да израстете като личности. Не трябва да забравяте за себе си, след като сте във връзка, защото сте твърде заети да се тревожите за партньора си. Можете да се грижите и за двамата.

Любовта не трябва да бъде лесна през цялото време. Ще има проблеми. Ще има разногласия. Споровете не са сигнал, че нещо не е наред с връзката ви, но начинът, по който се справяте с тях, може да бъде индикатор. Не трябва да си крещите един на друг, опитвайки се да вземете думата. Но не трябва и да премълчавате истината, да не споделяте как наистина се чувствате. Въпреки това, ако се отнасяте един към друг със състрадание и уважение, дори когато не сте на едно мнение, тогава сте на прав път.

Любовта не трябва да бъде единственото нещо, което ви носи радост в живота. Вашият партньор не е отговорен за вашето щастие. Той не е трябва да е единственият, който предизвиква усмивка на лицето ви. Трябва в живота ви да има други неща, които ви носят щастие, независимо дали това е кариера, приятели, хоби или комбинация от трите.

Любовта не трябва да е запазена само за двама перфектни души. Ще имате възходи и падения с половинката си. От време на време ще имате разногласия за дребни неща - и това е добре. Не трябва да имате същите интереси и да се разбирате гладко в 100% от времето. Можете да имате различни вкусове и пак да сте съвместими. Можете да не сте съгласни и пак да създадете силна връзка. Докато вашият морал, стандарти и мечти за бъдещето съвпадат, няма нищо лошо в това да сте два напълно различни типа хора.

Любовта не трябва да ви кара да се стресирате. Понякога ще преминавате през трудни моменти, но цялата ви връзка не трябва да бъде изпълнена с препятствия. Не трябва да се чувствате неудобно, когато партньорът ви влезе в стаята, да не можете да бъдете себе си. Като цяло, да прекарвате времето си с него трябва да е приятно изживяване. Трябва да е нещо, което ви вълнува, а не нещо, от което се страхувате.

Любовта не трябва да бъде перфектна. Любовта е разхвърляна. Любовта е трудна. Любовта ще изисква огромно количество усилия не само в началото, но и през цялата ви връзка. Не можете да не полагате усилия, след като свикнете един с друг. Не можете да се пренебрегвате един друг, защото предполагате, че никога няма да се изоставите. Трябва да работите здраво. Трябва да му покажете, че не сте загубили искрата си, не сте спрели да се грижите за него, не сте променили решението си.

Любовта, истинската любов, никога не е перфектна. Но е идеална за вас.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама