Как да оцелеем след предателство и какви грешки не трябва да се правят под въздействието на емоциите


Как да оцелеем след предателство и какви грешки не трябва да се правят под въздействието на емоциите
Снимка: iStock

Предателството е нещо, което не се случва при всеки брак, но не се счита за рядкост. Това е много болезнено, особено за тези, които до болка вярват в искреността на чувствата на партньора си.

За съжаление в живота не всичко може да върви по план. Независимо че са ви предали, обаче, не трябва да се депресирате и да се затваряте в себе си. Всичко на този свят, дори предателството може да бъде преживяно, въпросът е да знаете как.

Първата реакция е страхът

Знаете ли в какво се изразява? Започваш да крещиш, да хвърляш предмети, да псуваш любимия човек, да плачеш, да събираш своите или неговите неща. Това е така, защото се плашите: Как да оцелеете при развод? Как ще реагират децата? Какво ще кажете на близките? Не можете просто да простите това, но е много трудно: може би, ако простите, ще е по-добре? А действията са напълно инстинктивни. И драматични...

Не забравяйте, че след няколко дни ще се успокоите. Но е много важно в тези дни да не правите това, за което по-късно ще съжалявате!

Отмъщението е глупост

Вече си мислите как да отровите живота му?? Драскате колата му? Оплаквате се на приятелите му? Пускате неверни слухове за него? Помнете, че негативните емоции върху психиката ви ще са пагубни за вас. Ако другият човек е направил грешка, не трябва да правите същото!

ЗАЩО ТОЛКОВА МНОГО ВРЪЗКИ СЕ РАЗПАДАТ

Да се затворите в себе си-  не е вариант

Да, много е трудно да разберете и приемете предателство, особено ако сте заедно от дълго време. Но това не е краят на света. Животът не е свършил и не е загубил смисъла си. Да се ​​депресирате, вместо да се опитате да се възстановите - само изостряйте ситуацията.

Игрите като жертва няма да доведат до нищо добро

Разбира се, вие сте жертва, лоялна и измамена жертва. Но да съжалявате себе си ще бъде напълно глупаво. Колкото повече плачете, толкова по-зле ще се чувствате. Засилвайте самочувствието си, не пропускайте в главата си мисълта, че след раздялата няма да има нищо добро за вас. Това не е така!

Няма да бъде както преди

Вашият брак никога повече няма да бъде същият. Няма нужда да се вглеждате в миналото. Помислете дали можете да направите нещо с настоящата си връзка въз основа на случващото се.

Терапията е важна

В такива случаи терапията помага. И не за да спасите връзката си, а да запазите себе си.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама