Как да промените мнението му, след като сте се държали твърде отчаяно


Как да промените мнението му, след като сте се държали твърде отчаяно
Снимка: iStock

Всички сме били там.

Виждаме се с един мъж, когото наистина харесваме. Нещата вървят добре, но след това може би той започва да се държи малко дистанцирано и да се отдръпва. Това предизвиква нещо в нас и започваме да се държим много отчаяно и нуждаещо се, което влошава всичко.

Опитвате се да отмените грешката си и да поправите ситуацията. И обикновено се карате да изглеждате още по-отчаяни. Може би се опитвате да му се извините, като сте най-милата и невероятна жена, която той познава, може би сте прекалено отстъпчива (без да осъзнавате това) и най-лошото от всичко - вие сте обсебени от това безкрайно.

Как наистина да поправите ситуация

Първо - не се извинявайте. Няма да ви отведе до никъде, няма да изтриете нищо в съзнанието му. Мъжете чуват действията по-силно от думите.

Ако сте направили нещо наистина грубо, тогава разбира се, извинете се, но след това го подминете. Не продължавайте да водите разговори за това. И тогава просто спрете да се правите на нуждаещи се.

Сега това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Трябва да стигнете до сърцето на нуждата.

Запитайте се:

От какво толкова ме е страх?

Откъде идва този страх?

Как мога да намеря удовлетворение в живота си, така че да не разчитам на него да ми го даде?

Какво ще се случи, ако тази връзка не се получи?

Може би мисълта, че ще го загубите, ви ужасява... Защо това е толкова страшно? Какво ще означава това за вас? И ако си тръгне… какво ще стане? След тъгата и отчаянието ще се съберете и ще продължите напред и ще се оправите. Това е, което трябва да запомните.

След това направете план за това как ще живеете по-пълноценен живот. Това ще увеличи самочувствието ви и ще ви попречи да разчитате толкова силно на връзката, която да ви изпълни.

Вижте още: 4 причини да мислите, че е време да се разделите (но всъщност просто се страхувате)

Манията расте в празно пространство. Ако имате емоционална празнота, ще възложите задачата да я запълните на други. Но никой не може да ви даде неща като самооценка или дори щастие. Тези неща идват отвътре. Нуждата е причинена от това, че не се чувствате добре, но усещате, че нещо съществено липсва. Затова се опитайте да си осигурите тези липсващи съставки.

Добро място да започнете е да се запитате: как изглежда идеалният ми ден? По кое време се будите? с кого излизате? Какво правите? Къде отивате?

Опитайте се да визуализирате идеалния си ден от началото до края. И след това се опитайте да включите елементи от вашия идеален ден в ежедневието си, доколкото можете.

Знаем, че невинаги е лесно да се вместите в тези неща, защото имате работа, училище и други задължения, но се опитайте да отделите каквото можете място. Докоснете се до нещата, които ви носят радост.

Щастието не се случва просто, то е съзнателен избор, който правим и се състои от множество избори, които правим през целия ден.

Когато човек види, че в живота ви се случват още неща освен него, той вече няма да чувства това напрежение и този натиск и вие ще бъдете "изкупени" за предишното си нуждаещо се поведение.

Грешката, която толкова много от нас правят, е да се интересуваме повече от него - как се чувства, какво си мисли той, още ли ме иска...

Но наистина трябва да погледнем вътре - защо чувстваме това привличане към него? Защо не се чувстваме добре, освен ако не се чуем с него? Какви нужди задоволява той?

Погледнете навътре в себе си и започнете да вършите работата. Съсредоточете се върху себе си, вместо да разберете как се чувства той.

Когато имате този начин на мислене, нещата ще сработят по най-добрия начин.

Вижте още: 5 неща, които всяка жена трябва да чуе от мъжа, когото обича

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама