Каква е тайната на дългите и хармонични връзки


Каква е тайната на дългите и хармонични връзки
Снимка: iStock

Винаги е приятна гледка да видите двама възрастни влюбени хора, които все още се наслаждават на живота си и държат ръцете си един в друг. Усмихвате се всеки път, когато видите двойка, която празнува златния си юбилей, тъй като това означава, че тези хора  определено са издържали изпитанието на времето, благодарение на търпението и вярата. А каква е тайната на дългите и хармонични връзки?

1. Комуникацията е ключова

Комуникацията е ключова за всяка трайна връзка. Като двойка, вие и вашият партньор трябва да говорите за различни неща и те включват всичко - от радостите до вашите чувства, вашите проблеми и разногласия. Вие също трябва да говорите за вашите собствени лични стремежи, така че да сте в състояние да се разбирате в различни аспекти. 

Обсъждането на неща, които включват както вас, така и отношенията ви като цяло е много важно, тъй като това поддържа връзката ви жива. Може да не сте съгласни за всичко през цялото време, но чрез комуникация вие сте в състояние да се разберете, да стигнете до компромис, който ви позволява да продължите живота си заедно.

2. Признайте силните и слабите страни един на друг

Много двойки приключват, защото не успяват да признаят силните и слабите си страни. Или се чувстват, че се състезават един срещу друг, или че някой от тях е по-слаб и може да бъде тежест. Връзките не са такива. Те не са създадени от удобство; те са формирани от любов, доверие, приятелство и уважение.

Когато сте във връзка, трябва да сте достатъчно смели, за да приемете недостатъците на партньора си и да работите върху своите лоши навици. По този начин вие ще се вдъхновите взаимно да ставате по-добри партньори и по-добри индивиди, като по този начин позволявате на връзката ви да се разраства.

НЯМАМ НУЖДА ОТ ЛЮБОВ, ЗА КОЯТО ТРЯБВА ДА СЕ БОРЯ

3. Поддържайте сладостта

Сладките неща винаги дават глътка свеж въздух за всяка двойка. Това е така, защото те придават цвят на най-скучните ви дни като двойка. И не струват нещо през повечето време.

Може да напишете мило писмо на партньора си, в което да кажете колко много обичате и оценявате неговите усилия. Ако искате да бъдете по-романтични, можете да изненадате своята половинка с цветя или малки подаръци, дори когато нямате повод за празнуване.

4. Уважавайте личното пространство на партньора си

Много е важно да се научите да уважавате желанията на партньора си и да му давате свобода, защото дори докато сте в отношения заедно, вие двамата все още сте отделни, различни личности. Всеки от вас има различни интереси, цели и затова трябва да си дадете нужното лично пространство.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама