Нямам нужда от любов, за която трябва да се моля


Нямам нужда от любов, за която трябва да се моля
Снимка: iStock

Нямам нужда от връзка, в която трябва да докажа, че съм достойна за нечия любов. Защото знам моята стойност и знам, че заслужавам повече. Нямам нужда от връзка, в която постоянно трябва да се чудя защо не съм достатъчно добра.

Не искам връзка, в която винаги трябва да те преследвам. И точно това правех през цялото време. Преследвах те и исках да се ангажираш с мен. Преследвахте, защото исках нещо сериозно. И това беше най-унизителното нещо, което съм правила.

Не ми трябва любов, която трябва да чакам. Постоянно ме напускаше и се връщаше при мен, когато си пожелаеш. Но, знаеше, че имате кой да те чака всеки път, когато решиш да се върнеш- аз бях там. Мислех, че връщането ти при мен е доказателство за твоята любов, но сега осъзнавам, че всичко е било лъжа.

Нямам нужда от връзка, в която трябва да се чувствам така, сякаш те подтиквам да бъдеш с мен. С теб винаги бях човека, който инициира всичко. Чувствах, че могат да минат дни, без  да проведем смислен разговор и дори не го забелязваше.

Не искам връзка, в която трябва да искам някой да ме харесва. Според теб винаги съм била твърде чувствителна, твърде емоционална и твърде нуждаеща се. И докато се опитвах да променя тези неща в мен, за да може най-накрая да харесаш моята личност, разбрах, че това съм аз и че не е нужно да се променям за никого. Ако някога си ме обичал, нямаше да трябва да променям същността на моето същество заради теб. Ако някога си ме обичал, щеше да ме приемеш каквато съм.

КОГАТО ЕДНА ЖЕНА РЕШИ ДА СИ ТРЪГНЕ, ТОВА Е ЗАВИНАГИ

Нямам нужда от любов, в която трябва да моля за внимание и обич. Тези неща трябва да са естествени във всяка връзка, но ти ме накара да се чувствам така, сякаш печеля награда всеки път, когато ми даваше малко от времето си. Никога не бях приоритет за теб, но ти успя да ме убедиш, че нямах право да искам повече.

Нямам нужда от любов, в която нямат време за мен. Отне ми доста време, преди да разбера, че любовта не трябва да бъде такава. Просто отказах да приема, че никога не можеш да ме обичаш така, както те обичам аз. Никога нямаше време за мен.

Исках да повярвам в любовта ти към мен. Но сега знам, че никога не си ме обичал истински, а аз не заслужавам такава връзка.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама