Понятието "идеална двойка" не съществува


Понятието "идеална двойка" не съществува
Снимка: iStock/Guliver

Няма хора, които да не искат да са в идеални отношения със своя любим човек. Единственият проблем е, че перфектни неща и отношения не съществуват в природата. Защото всички основни критерии за "истински идеални отношения" не съответстват на човешката природа. Да, това е съзнателно измислен и активно поддържан мит. И то не от злоба, а от надеждата, че някъде наистина има човек, който напълно ще отговори на  очакванията ни. Уви, това не се случва. Но ние сме прекалено объркани заради всички неща, които четем, заради представите, които оставят в нас филмите и книгите. И в един момент започваме да вярваме на неща, които не ни помагат в отношенията с любимия човек, а точно обратното. Кои са тези грешни разбирания?

В идеалните отношения няма кавги

Конфликтът е нещо нормално и се среща при всички двойки, колкото и стабилни да са те. Винаги има недоразумения между личностите. Винаги съществува риск, че поради стрес някой ще се държи неподходящо. Ако изглежда, че в двойката няма конфликти, тогава това означава само едно - те са скрити дълбоко в душите на двамата. И както свидетелстват психолозите, това винаги завършва зле.

Да, има конфликти и в добрите, силни двойки. Те просто се опитват да ги разрешат бързо и напълно, за да няма пропуски и илюзии. Това е разликата между "идеалната двойка" и всички други видове отношения. Но да се научиш да обсъждаш проблемите и желанията си не е толкова трудно. Всеки може да го направи.

ИСТИНСКАТА ЛЮБОВ Е СЪЗНАТЕЛЕН ИЗБОР

Идеалният партньор не поглежда никой друг

В психологията това състояние се нарича мания. И тя със сигурност не се свързва със здрави отношения. Уви, човекът е сложно същество, способно незабавно да съчувства на много индивиди от противоположния (и не само) пол. Но съчувствието е едно, а конкретното предателство е друго. Идеалните партньори разбират това перфектно и съзнателно предпочитат взаимното общуване. Но да, всякакви мисли периодично пропълзяват в главата на влюбения човек. И това е съвсем нормално. Основното е да можете да ги контролирате.

Перфектните отношения винаги завършват със сватба

Книги, филми, приказки и други литературни произведения описват точно това. Следователно ясното убеждение на хората е, че е необходима сватба след дълго съвместно съжителство. Всъщност - не. Бракът е едно изключително законно доказателство за взаимни права и задължения на собственост. В развитите страни хората постепенно се отдалечават от тази практика. Можете да живеете щастливо и без брак, защото един подпис не обещава нищо. Важното е да се обичате и уважавате. Скоро ще разберете, че и без брак може да се радвате на красиви и здрави отношения. И дори да имате деца, изобщо не означава, че трябва спешно да се венчаете. Това е ваш личен избор!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама