Истинската любов е съзнателен избор


Истинската любов е съзнателен избор
Снимка: iStock

Най-великолепното нещо на света е да знаете, че любимият човек е избрал вас. Сред милиони хора на Земята...

Щастливи сме, когато любовта идва, и се разстройваме, когато всичко свършва. Но в крайна сметка, забравяме за главното: какво всъщност означава любовта.

По-скоро сме сигурни, че знаем отговора на този въпрос, защото сме чели и слушали много за любовта. Но това не е така. Не знаем почти нищо за нея.

Сигурни сме, че любовта е вълшебно чувство, което ни връхлита и кара сърцето да бие по-бързо и по-силно. Човек изпада в специално неописуемо състояние.

Вярваме, че това чувство трябва да продължи вечно. И когато започне да избледнява - вярваме, че любовта си е отишла. Плачем, измъчваме се и отново я чакаме - новата Любов. Както може би се досещате, сценарият се повтаря отново и отново.

И знаете ли какво? Всичко това са глупости. Забравете за чувствата си. Истинската любов е преди всичко съзнателен избор.

В крайна сметка тук не става дума за романтични срещи и серенади под балкона. И дори не за това колко много се обожавате, колко сте съвместими, романтични и нежни. Всъщност, само едно нещо на света може да поддържа огъня на любовта.

КАК ДА НАКАРАШ ЕДИН МЪЖ ДА СЕ ВЛЮБИ В ТЕБ

Това е изборът!

И задължително - съзнателен избор.

Вашият личен избор е да обичате този конкретен човек. Никой друг. Каквото и да се случи и каквото и да ви каже. Всеки ден, всяка минута, всяка секунда трябва да направите този избор и да работите върху отношенията си.

И това е нещо, което изобщо не е лесно. Защото любовта е това, което правим, за да ни се случат хубави неща.

Любовта е действие. Любовта е ангажираност, дело, избор.

Дори когато се карате и всичко върви зле, можете да изберете да останете заедно. Останете и се опитайте да спасите връзката си!

И дори когато избраникът ви не е толкова привлекателен на външен вид - все пак можете да направите избор. Останете с него и подарете сърцето си, както той е направил.

Най-великолепното нещо на света е да знаете, че избраният от вас човек е избрал вас.

Истинската любов е зряла, мъдра. Не свършва. Защото сте я избрали и защото тя ви е избрала.

Истина е, че любовта носи и болка. И тя изисква жертва. И не винаги ще е лесно. Но колко е хубаво, когато обичаш, и това е взаимно.

Всички двойки, които са живели щастливо досега, имат едно общо нещо. Всеки от тях е поел безусловно задължение винаги и при всякакви условия да се избира другия. Въпреки недостатъците, въпреки грешките, въпреки всичко- ако двамата се избирате всеки ден, това е Любов!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама