5 неща, които не са толкова важни за отношенията, колкото си мислим


5 неща, които не са толкова важни за отношенията, колкото си мислим
Снимка: iStock/Guliver

Започването на нова връзка винаги е малко страшно. Мненията на другите и опитът от минали отношения постоянно поставят различни въпроси пред нас. Родителите ви може би не харесват новия ви мъж? Предпочитате ли да прекарате петък вечер в нощен клуб, а партньорът ви пред телевизора? Вие сте майстор в спорта, а вашето гадже никога не е тренирало и ви се струва, че тези проблеми пречат на вашето щастие. Всъщност няма перфектни отношения и популярните психолози не винаги са прави в своите инструкции. Затова ще ви представим 5 популярни мита за хармонични отношения.

1. Имате различни интереси

Чудесно е, ако и двамата харесвате едни и същи неща. Това обаче изобщо не е необходимо. "Подобни интереси не могат да задържат хората заедно. По-важното е, ако партньорите споделят еднакви ценности относно парите и децата", казва семейният консултант Чели Пумфри. "Общото хоби е нещо като украсяване на тортата, а връзката е много по-сложна и по-задълбочена."

2. Вие и вашият партньор не си приличате на външен вид

Не вярвате в отношенията си, въпреки пламенната любов. Вие сте естествена блондинка, а партньорът ви е тъмнокос. Носите дълги красиви рокли, а любимият ви обича спортни дрехи, стряскате се от думата пиърсинг, а той има обица на носа и татуировки по цялото тяло.

Лоръл Щайнбърг, сексолог от Колумбийския университет в Ню Йорк, смята, че е достатъчно партньорите взаимно да се смятат за привлекателни. Първо, външността може да се променя с годините, и второ, външният вид не винаги отразява вътрешните качества на човек. "Лошото момче" може да бъде мило и романтично, а "принцесата" може да бъде груба и крайна.

3. Имате различно ниво на образование

Ако не ви е скучно един с друг, дипломата не е важна. Може да не намерите общи теми за разговор дори и двамата да сте завърши престижни университети.

ТАЙНИТЕ НА ЩАСТЛИВАТА ВРЪЗКА

4. Между вас няма същото привличане, както в началото

Всички мечтаят и вярват, че връзката остава същата като в първите месеци на запознанството. С течение на времето обаче страстта и желанието намаляват. Двойките с опит могат да имат чувствени връзки, ако и двамата партньори работят за създаването на романтична атмосфера и измислят нещо ново, казва психотерапевтът Джини Инграм.

5. Често спорите

Щастливите двойки, които не спорят за нищо и животът им е перфектен, са само в приказките и филмите. Психотерапевтът Зак Бритъл уверява, че здравите отношения са невъзможни без спорове, но хармоничните двойки са в състояние да се споразумеят: "Щастливите двойки често спорят, но са склонни заедно да решат конфликта и да възстановят връзката."

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама