Тайните на щастливата връзка


Тайните на щастливата връзка
Снимка: iStock/Guliver

Има редица условия, които са абсолютно необходими за щастието на двама влюбени. В тази статия ще ви споделим трите най-важни. Въпреки че степента на тяхното значение в различни точки от взаимоотношението на двойката може да варира, всяко условие винаги трябва да бъде част от вашата връзка.

1. Взаимна толерантност

Няма истинска любов без толерантност и разбиране. Всъщност това са нашите различия, които са в основата на всяка любовна история. Те са тези, които привличат, причиняват неустоимо желание да се опознаем с другия, да го направим уникален в очите ни. Но времето минава, и тези черти на партньора, които първоначално са ни били интересни, започват да ни дразнят и дори могат да станат непоносими. Точно това е моментът, в който трябва да покажем разбираме. Ние също не сме идеални, нали? Но ако партньорът ни приема нашите недостатъци, нека и ние приемем неговите.

Любовта се ражда в момента, когато всеки от двамата вижда и приема това, което представлява уникалността на другия: можем да го обичаме точно какъвто е, без да го променяме. Робърт Джонсън, добре познат аналитичен психотерапевт, нарича такава връзка "зряла любов".

2. Общи ценности

Животът на човек определя йерархията на неговите приоритети, желания и нужди. От тях зависи как изграждаме живота си в обществото, взаимоотношенията с други хора, включително и в една любовна връзка. Важно ли е брачната вярност за нас или е от второстепенно значение? Считаме ли взаимната помощ за фундаментална ценност или предпочитаме конкуренцията? Дали партньорите поставят същото значение на парите и работата, дали споделят идеята, че "семейството е свято"?

Щастливите двойки имат общи ценности. Може би мненията по някои въпроси се различават, но те гледат в една посока. Много е важно с партньора ви еднакво да оценявате любовта, подкрепата, семейството и съжителството си заедно.

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ ДАЛИ СТЕ СРЕЩНАЛИ СРОДНАТА СИ ДУША

3. Истинско приятелство

"Най-добрият ни приятел всъщност е този, който обичаме, който сме избрали, който познаваме най-добре и който ни познава най-добре. Можем да разчитаме на този човек, да споделяме спомени и планове, надежди и страхове, радост и скръб... "пише френският философ Андре Вертвил, в" Тениес въртус ". И той заключава, "Не е ли такъв случаят и в една любовна връзка?"

Щастливите двойки споделят, че освен страстта между тях, съществува и едно истинско приятелство, което ще остана до края на отношенията им. Важно е да можете да си говорите открито на всякакви теми, да споделяте и радости, и болки, да се смеете заедно, да плачете, да правите всичко, което бихте направили с най-добрия си приятел.

Етикети:
Iwoman.bg

Коментари


Още по темата


Още от Отношения


Реклама
Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама