7 ценни урока, които ни дават несполучливите връзки


7 ценни урока, които ни дават несполучливите връзки
Снимка: iStock/Guliver

Отношенията между мъжете и жените трябва да носят радост и на двамата партньори. Но също така се случва те да причинят болка, негодувание и разочарование. И още нещо - те ни дават няколко ценни урока, които могат да ни бъдат много полезни в бъдеще. Ето защо, ако вашият съюз се разпадне, не се разстройвайте твърде много: натрупали сте опит и можете да продължите да живеете, както преди.

Можете да бъдете щастливи като сте себе си

Ако си сложите маска и се преструвате на това, което всъщност не сте, трудно можете да почувствате хармония. В допълнение, вашият партньор бързо ще ви заподозре в невярност. Затова потърсете човек, който ще ви приеме с всички предимства и недостатъци.

Провалът в любовта не трябва да понижава самочувствието

Не трябва да позволявате на някой или нещо да отрови живота ви. Дразнещите фактори трябва да бъдат изхвърлени възможно най-скоро. Ако партньорът ви ви пречи да се наслаждавате на живота, тогава вероятно той не е вашият човек. Обичайте и ценете себе си, тогава другите ще започнат да ви ценят повече. Освободете място за бъдещи връзки, като се отървете от стари и ненужни.

Любовта, която носи болка, не е любов

Вярванията, че човек може да ви бие, а после да ви обича, оставете за мазохистите. Никой няма право да ви причинява страдания - както физически, така и психически. Не очаквайте партньорът да промени отношението си. По-добре сменете половинката си.

Счупено сърце се възстановява

Ще му отнеме време, за да се оправи. А също – нужни са нови познанства, добри приятели и любимо забавление. Отрицателните емоции и чувства са част от нашия живот и няма такъв човек на света, който да не би трябвало да ги изпитва. Другите издържат, значи и вие можете да се справите.

Няма смисъл да пазите нещо, което не ви харесва

Ако пролеете много сълзи заради обидите, причинени от партньора, тогава отговорете на въпроса: искате ли нещата да продължават така? Надеждите, че той ще се промени, обикновено не се оправдават. Можете да залепите счупена ваза, но следите върху нея ще останат за цял живот. По-добре да си купите нова, нали?

ЛЮБОВТА НА ЕДИН МЪЖ Е В ДЕЙСТВИЯТА

Трябва да простите

Омразата изяжда човек отвътре. Ако сте сгрешили, бъдете в състояние да простите и то не заради някого, а заради себе си. Когато сте позитивни, е по-вероятно да привлечете нови приятни събития в живота си.

Обичайте се повече

За да бъдеш обичан, трябва да обичаш себе си. Хората, които жертват интересите си в името на някого, предизвикват в най-добрия случай чувство на съжаление, но не и любов.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама