Какво не ми е наред, че да нямам човек до себе си?


Какво не ми е наред, че да нямам човек до себе си?
Снимка: iStock

Прекарах дълго време в търсене на отговор на въпроса какво не ми е наред, че да нямам човек до себе си. Търсих в мен всички онези части, които отблъскват и блокират идването му. Имаше моменти, в които си мислех, че съм прекалено остра и се омекотих. Имаше моменти, в които си мислех, че съм прекалено пасивна и започнах да действам. Да показвам, да намигам - в разбиранията ми за това и в принципите ми към това. Станах по-отворена, по-приемаща. Свалих всичките си изисквания - как трябва да изглежда, да се държи и го оставих да дойде - такъв, какъвто е. Оставих сърцето си отворено, без да издигам стени около него.

Прекарах дълго време, в което го търсих навсякъде. Опитвах се да го открия във всеки човек, който срещам. С думите си исках да покажа, че не съм страшна. Не съм прекалено тип жена. Не съм... каквато и да е там опасна жена. До един момент преди време, в който ми писна и вдигнах ръце. Един момент, в който разбрах, че не вървя към него, а към себе си. Че този път не е пътят на любовта отвън, а тази вътре. Така малко по-малко, объркана и опитваща се да стане идеалната жена за някой друг, се превърнах в тази за себе си.

Сега знам и съм сигурна в едно нещо - няма да го спра с каквото и да е, ако дойде, но не го чакам. Не спирам да живея по начина, по който искам сега. Няма да спра и когато се появи. И знам, че ще ме приеме точно такава. Знам, че ще бъде достатъчно открит и смел, за да бъде искрен в чувствата си към мен и няма да позволи да решавам главоблъсканици от рода - иска ли ме и как точно ме иска в живота си.

Това направи всичко много по-леко. От онзи момент светът придоби различен аромат и цвят. Вече не ми е неспокойно, че не правя нещо като хората. Всичко е наред и на мястото си. Когато той дойде, ще иска мен, точно такава. Ако не ме искаше такава, не би избрал мен, а всяка една друга жена. Светът е пълен с други жени.

Не знам какво искам да кажа с това. Всъщност не искам нищо да казвам, защото всеки ще ме разбере според мястото, на което се намира в живота си. Намерете своята истина в думите ми - онази, която ще направи живота ви по-лек и вдъхновяващ. С оголването си винаги съм желала това. Дишайте любов.

"По пътя на сърцето", Силвия Крумова, Silvia Amica

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама