Жени като теб плашат мъже като мен


 Жени като теб плашат мъже като мен
Снимка: iStock

Плашеща си. Дявол да те вземе! Не знам какво да правя с теб. Види ли те човек му се приисква да ти свие гнездо и да те прибере под крилото си. Но след това започва да се чуди за чий дявол й е на такава жена гнездо. Родена да бъде свободна, да тича. Посестрима на птиците. С хиляда зверове в душата си. Хищник, готов да разпокъса плячката си. Със животински инстинкти и дивотия. Как да те задържа ми кажи?

Със сърце на дете - с неговата добрина и размери извън земното. Готова да дава на всички. Жени като теб плашат мъже като мен. Малък съм още. Малко ми е животът. Не съм се наживял, за да искам да те опитомя за мене си. А ако те пречупя? Не искам да те пречупвам. Искам да запазиш центъра си. Тази вселена около която се върти цялото ти съществуване и която те прави толкова нереална, космическа, гигантска. Извън габаритите си ми. Извън размерите. Тежиш ми на душата и на сърцето.

Свикнал съм да чувам хиляда думи, не мога да разбера тишината ти. Знаеш ли кое ни е лошото на мъжете - толкова много искаме силна жена, че не знаем какво да я правим като я получим. Такива като теб сте готови да се борите сами, въртите света на пръста си и ние забравяме, че сте жени и също имате моменти, в които имате нужда от нас. И точно тия моменти ни помитат. Болката на силната жена е цунами, торнадо. Съдържа в себе си двойна по размери сила на всичкото щастие, което сте способни да изпитате и да причините на другите. Загубваме се някъде в основата ви. Забравяме кои сме. Защото пред това, което има в душата ви - нашата пустее. И бягаме. Като ленивци. Както щрауса заравя главата си в земята, така и ние искаме да избягаме възможно по-далеч. И ви пускаме да си отидете. Защото заслужавате някой по-силен от нас.

Заслужаваш някой по-силен от мен, който ще има онази твърдост и смелост, за да ти каже, че остава. Че не си тръгва. Че държи сърцето ти, душата ти. Заслужаваш някой, който няма да ти даде право на избор и възможност да си тръгнеш, защото той ще е по-силен от теб, за да остане. Не за да укроти бурята, а за да тича в нея.

Автор: Силвия Крумова, Silvia Amica

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама