Любопитно: Какво се случва с тялото, когато сърцето ни е разбито


Любопитно: Какво се случва с тялото, когато сърцето ни е разбито
Снимка: iStock/Guliver

Любовните разочарования са сериозни изпитания. На всички ни е ясно, защо когато любовта приключи зле, оставаме с „разбито сърце“. Последиците от такива наранявания се отразяват не само на психологическо, но и на физическо ниво.

Да, тялото има способността да слуша емоциите на душата. В някои случаи такива промени са непрекъснати. Какво се случва с хората, когато разбият сърцето им:

Физическа болка

Главоболие, болки в стомаха, ставите и други части на тялото ... Това са само част от симптомите, които се появяват след преживени негативни лични събития. Неприятните усещания могат да променят местоположението им. Те нарушават спокойствието ни по всяко време на деня и пречат на съня през нощта. В такива случаи за лекарите е доста трудно да установят истинската причина за проблемите.

Повишен стрес

За съжаление, силният стрес води до сериозни дисфункции на тялото, което става уязвимо към много заболявания. Стресът обикновено се развива в продължителна депресия, от която дори обичайните методи за борба не могат да ни спасят. Ето защо, ако разберете, че сте стресирани, се препоръчва незабавно да се свържете с специалист.

РАЗБИРАНЕТО Е В ОСНОВАТА НА ЛЮБОВТА

Апетитно разстройство

Човек с разбито сърце може едновременно да загуби апетита си и да почувства постоянен неразумен глад. Следователно, някои отслабват, други, напротив, наддават доста килограми. Когато се появят такива симптоми, също е необходимо да побързате да посетите лекаря, тъй като нарушението на апетита може да доведе до тъжни последици. Освен това може да е причинено от появата на някакъв вид заболяване, за което дори не знаете.

Депресия

Както споменахме, негативните преживявания могат да доведат до психични разстройства. По принцип тук няма нищо изненадващо. Желанието за любими неща се губи, човек се затваря в себе си, не иска да общува с роднини и приятели и в най-трудните случаи се появяват мисли за самоубийство.

Не можете да затворите очите си за депресията. Често хората, страдащи от нея, не искат да признаят присъствието й, точно както хората, които зависят от лошите навици, се смятат за напълно здрави. Много е важно да потърсите подкрепа от тези, на които имате доверие.

Невъзможност за концентрация

Когато нещо се обърка, хората губят способността си да се съсредоточат върху това, което правят. Обичайните задължения изглеждат невъзможни; правят се грешки. В резултат на това има проблеми на работното място и в други области на живота. Има много случаи, когато хора, които са претърпели лични наранявания, са загубили работата си и са се сблъсквали с много повече проблеми.

Безсъние

Това е друг от най-честите симптоми на „разбито сърце“. Когато преживеете любовно разочарование, изпитвате безсъние поради причината, че не сте свикнали да сте сами в стаята или в леглото. И хората, които страдат от несподелена любов, често не могат да заспят, защото в главата им се въртят всякакви мисли и спомени.

Препоръчва се да се справите с това състояние с помощта на естествени средства, като билкови отвари. Лекарствата са пристрастяващи, следователно, не ги използвайте.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама