Любовта ни прави зависими


Любовта ни прави зависими
Снимка: iStock/Guliver

Не е задължително да сме родени идеални, за да бъдем необикновени. Това е посланието на книгата "Не ме оставяй". Това е историята на една голяма и несъвършена любов. Роман за едно смело момче, за един уплашен баща, за едно здраво стъпило на земята момиче и една майка, която не е забравила как да бъде жена. Роман за онези моменти в живота, в който любовта, вината и прошката се сливат в един-единствен миг.

"Да предизвикваме съдбата, да нараняваме, да причиним болка, това е, на което сме способни. А после, опитвайки се да бъдем предпазливи и да заличим следите, без значение колко внимание отделяме на детайлите, но очаква само един изход: да намерим начин да поправим щетите, които сме нанесли."

"Доверието е крехък дар, винаги с ограничено времетраене. Рядко признава извинения и дава втори шанс."

"Онова, което обаче учените не успяват да разберат, е именно защо, ако ние - представителите на Y-хромозомата, изглежда, чисто и просто сме обикновени създания, понякога дори и грубовати, то те - жените, се превръщат в чародейки."

"Не е важно колко усилия си положил, за да се отдалечиш. Рано или късно винаги се завръщаш там, където си спрял и си оставил недовършени делата си."

"Ако знаехме какво ни готви животът, щяхме ли да бъдем по-добри? Щяхме ли да не се забъркваме в каши, да допускаме по-малко грешки, да си спестяваме някои думи, за които после бихме съжалявали? Може би. Бихме могли да действаме по възможно най-удачния начин, да вземаме най-сполучливите решения, но със сигурност щяхме да се лишим от сладкото досадно неудобство всеки път, когато животът ни поднася изненадите си."

"Достатъчен е един миг, за да извършим деяние което ще ни терзае цял живот."

"Ние успяваме да се възпрем и устоим, та нали сме хора. Носи ли ни нещо радост, доставя ли ни удоволствие, трудно е да се откажеш от него и просто да кажеш стига. Парите, храната, алкохолът, наркотиците ни карат да се чувстваме добре. Любовта ни прави зависими."

"Емоциите не са добър съветник. Ако искаш да решиш даден проблем, трябва да се абстрахираш от тях. "

"Залъгваме се толкова често, та вече не успяваме да разпознаем истината дори когато всичко се срива, а действителността е там, пред очите и. Преструвките ни лишават от свободата и ни превръщат в техни слуги."

"Нормално е някакво гранично състояние между това, което си, и онова, което ти се иска да бъдеш."

"Загубата на някои неща ни кара да порастваме, прави ни по-силни."

"Всичко си има цена. Каквото и решение да се вземе, винаги трябва да се прецени колко сте готови да платите."

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама