Най-актуалните тенденции при косите за Есен/Зима 2021/22


Най-актуалните тенденции при косите за Есен/Зима 2021/22
Снимка: Салони за красота Murphy

Тенденциите в цветовете на косите за Есен-Зима 2021/2022 определено са на двата полюса. От една страна имаме плавно преливащи балеажи, в неутрални и бежови цветове. А от друга виждаме все по-често отсечени двуцветни коси с различни техники - например chunky money piece, peekaboo, underlights или хоризонтални ленти по ръба на формата, които могат освен в контрастиращи руси цветове да са в пастелни оттенъци, инспирирани от японската култура.

Съвсем очаквано за есента тренди са също медните и махагонови оттенъци, но и пастелната тоналност, без да са ярки и крещящи. Всички цветове обаче се обединяват от един силен акцент и това е блясъкът, който се постига с French gloss (безамонячен тониращ гланц). Той отразява светлината, постига засилване на цвета и неутрализиране на нежелани оттенъци.

Във формата на косата има много движение и небрежност, с каквито се характеризират тенденциите shag, mullet, wolf haircut, choppy haircut и curtain bangs. Интересното в тези форми е тяхната адаптивност към стайлинга и текстурата, защото могат да се направят в различни вариации спрямо особеностите на косата.

 

Автор: Благовеста Захариева, топ коафьор в Салони за красота Murphy

Прочете ТУК 12 въпроса за косата, отговорени от Блага.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съветите на Мърфи


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама