Научно: Разликите между мъжете и жените


Научно: Разликите между мъжете и жените
Снимка: iStock/Guliver

"Мъжете и жените са "две различни планети", което често води до конфликти". Това каза Виктория Богданова по повод Международния ден на мъжа. По думите й мъжката психология е много по-просто устроена от женската. Мъжете реагират и мислят повече с лявата страна на мозъка си, защото там е по-развита логическата мисъл, те виждат нещата цялостно, докато жените влизат в детайли и умеят да виждат нещата "отвътре", а мъжете - "отвън".

"Когато става въпрос за сравнение, всеки гледа от различна позиция на ситуацията, в която е попаднал. Мъжът е по-прагматичен, по-действен, при мъжете се забелязва холеричният темперамент, който се изразява в импулсивност, дейност и по-силна превъзбуда", добави Богданова за агенция Фокус.

Тя посочи, че жената е по-емоционална и по-многопластова, а мъжете не разбират това, защото гледат по-конкретно на нещата, действат много импулсивно, като това е в тяхната природа.

"Има изследвания, които показват, че мъжкият мозък е с 10% по-малък от женския, поради тяхната логическата развитост. Тяхната интелигентност е много по-различна от женската. Това се дължи на по-изразената емоция при жените", допълни още Виктория Богданова. По думите й жената използва повече от 20 000 думи на ден и може да се изрази вербално и невербално, докато при мъжа всичко е много по-конкретно и ясно, защото умее да мисли пространствено и схематично.

"Мъжете могат да обобщят всичко много бързо, а за жената, за да направи такова обобщение, й трябва много повече многословност, за да стигне до определени изводи", посочи още психологът.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама