Не преследвайте някого, когото си мислите, че обичате


Не преследвайте някого, когото си мислите, че обичате
Снимка: iStock/Guliver

Преследването на някого, колкото и да си мислите, че го обичате, не си струва усилията. Повярвайте, след време няма да ви се иска всеки път вие да сте първата, която звъни или пише, която организира и планира всички излизания, която започва трудните разговори. Няма смисъл да сте човека, който носи връзката на гърба си. Не искате вашата любов да е едностранна.

Преследването на някого не си струва съмнението. Защото рано или късно ще започнете да се чудите дали сте достатъчно хубави, дали сте достатъчно забавни, дали сте достатъчно успешни, дали сте достатъчно млади. Не трябва пасивността и апатията на човека до вас да повлияе на самочувствието ви. Не бива и увереността ви да се загуби, просто защото един човек не е в състояние да види вашата стойност.

Преследването на някого не си струва времето. Не искате да чакате завинаги телефонът ви да премигне с известие. Не искате да чакате завинаги флиртът ви да се превърне в официална връзка. Не искате да губите ценно време, което бихте могли да инвестирате в някое хоби, в грижа за себе си или в друга връзка, която е по-балансирана, по-здрава и по-възнаграждаваща.

Преследването на някого не си струва несигурността. Няма нужда да интерпретирате смесени сигнали всяка сутрин и вечер. Не трябва да сте в постоянно чудене дали сте казали правилното нещо, дали сте изпратили съобщение твърде рано, дали се движите напред или напълно губите времето си, опитвайки се да влезете в сериозна връзка.

Преследването на някого не си струва разочарованието. Не искате да усещате как сърцето ви се чупи малко по малко, когато този човек харесва нечии снимки или споменава семейния си статус (или липсата на такъв). Не искате да осъзнавате, че сте изразходвали толкова много енергия за този специален човек, само за да може той да се среща с някой друг.

Преследването на някого не струва потенциалната награда. Дори в крайна сметка да получите това, което искате, независимо дали целувка, или среща, или предложение за брак, сигурни ли сте, че този човек е достатъчно добър за вас? Вероятно трябва да сте с някой, който е видял вашите красота, талант и сила от самото начало. Вероятно трябва да сте с някой, когото не трябва да гоните.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама