Никога няма да си простя, че нараних единствения, който ме обичаше истински


Никога няма да си простя, че нараних единствения, който ме обичаше истински
Снимка: iStock

Онези, които казват, че няма съвършен мъж, никога не са те срещали. Ти беше просто невероятен. А аз бях достатъчно глупава, за да не осъзная това навреме.

Имах своя дял от болезнени преживявания, преди да те срещна. Мъжете преди теб ме нараняваха по начини, които никога не можеш да си представиш. Използваха ме, не ме уважаваха и никой от тях всъщност не ме обичаше.

Но вместо да ми служат като уроци, тези мъже ме накараха да бъда същия човек като тях. И това е най-голямото ми поражение.

Когато дойде в живота ми, аз автоматично предположих, че си както всички мъже- нищо по-различно. Мислех, че единственото ти намерение е да се възползваш от мен или да ме манипулираш емоционално. Продължаваше да ми показваш, че си различен, че намеренията ти към мен са честни, но нищо не можеше да отвори очите ми. Опита се да ми покажеш любовта си толкова много пъти, но аз отказах да ти повярвам.

Признавам го сега - винаги бях егоист, когато ставаше дума за теб. Бях контролираща и прекалено ревнива. Никога не съм се разкривала напълно за теб - винаги съм държала част от личността си само за себе си. Постоянно бягах от теб и твоята любов. Всъщност, когато се замисля, вероятно бягах от себе си и от начина, по който ме накара да се чувствам.

ПРИКЛЮЧИХ С ЛЪЖЛИВАТА ЛЮБОВ

Постоянно бягах от теб и твоята любов.

Но това не означава, че не те обичах. Защото те обичах - много. Знам, че сега ти е трудно да повярваш в това, но бях луда по теб. Мислех, че ще спреш да ме обичаш в момента, в който ти показах моята любов. И мислех, че ще спреш да полагаш каквито и да било усилия във връзката ни, щом проявих известен интерес.

Това, което не разбрах, е колко те нараних. Не разбрах, че правя с теб точно това, което са ми правили всички онези момчета от миналото ми. Не исках да видя, че ти си по-различен, ти си истински. Ти ми даде любовта, вниманието, уважението си, състраданието и грижите си, а аз не ти дадох нищо в замяна. Всъщност ти получи горчивината ми, негативността ми, липсата на доверие и всички демони от миналото ми. Просто исках да те обичам и да оценявам всичко, което правеше за мен. Но не успях...

Всичко, което ти дадох, беше болка и отхвърляне. И това е нещо, което никога не бих си простила.

Не очаквам да приемеш  сълзливите ми извинения. Дори не очаквам твоята прошка. Ако някога намериш сили да ми простиш, искам да знаеш, че аз никога не мога да простя на себе си, че те нараних и че загубих мъж, като теб.

Сърцето ми беше разбито на парчета безброй пъти, но нищо никога не ме е наранявало толкова много. Това, че разбих сърцето ти, беше едно от най-болезнените неща, които съм правила в живота си. Съжалявам.

Сега знам, че ти беше най-добрият човек, когото някога съм срещала. Знам, че човек като теб никога повече няма да ме срещне. Ти беше единственият, който имаше намерение да ми даде всичко, което някога съм искала, но за съжаление не знаех как да го взема.

Сега знам всичко. Но вече е късно...

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама