Приключих с лъжливата любов


Приключих с лъжливата любов
Снимка: iStock/Guliver

Когато за пръв път те срещнах, реших, че си перфектен. Вярвах, че си любящ и грижовен човек, който ще преобърне света заради мен. В началото не ти повярвах, но ти много пъти се опита да ме убедиш, че  ситози специален мъж. Казваше ми, че си различен от всички останали момчета и че трябва да ти се доверя. И се опита да ми покажеш това.

И въпреки че вътрешният глас ми казваше, че си твърде добър, за да си истина, си позволих да повярвам в твоята любов. Пуснах те в сърцето си. Счупих всичките си стени и те пуснах вътре. Но вместо да се наслаждаваме заедно на любовта ни, всичко се промени.

Изведнъж започнах да забелязвам твоите лъжи и измами. В началото не обръщах много внимание на всичко това. Но по-късно видях, че не си нищо повече от един лъжец. Предполагам, че видя, че ме притежаваш напълно и реши, че е време да покажеш що за човек си.

Тогава разбрах, че лъжата е в твоята природа. Искаше да скриеш истинската си личност, опитвайки се да се представиш за перфектния мъж.

Но истината беше съвсем друга. Всъщност, водеше двоен живот през цялото това време. Ти беше играч, който ме излъга, човек, който ми изневеряваше с години и ми отне много време да осъзная това. Дори когато имаше знаци, когато знаех, че нещо не е наред, не исках да приема истината.

Можеш да кажеш, че бях глупава да ти повярвам, когато всичко беше почти ясно, но нямах друг избор. Знаех колко много те обичам и мислех, че не мога да живея без теб. Но в крайна сметка не издържах да бъда с някой, който ме лъже и който непрекъснато ми изневерява. 

Това състояние, в което бях, не можеше да продължи вечно.

Рано или късно трябваше да се сблъскам с истината. Трябваше да разбера, че никога не си бил напълно честен с мен, че ме използваше, за да повишиш твоето его. Трябваше да разбера, че дори твоето „обичам те“ е лъжа. Защото не лъжеш човек, когото обичаш.

След много време най-накрая събрах достатъчно сили, за да си тръгна. Понесох прекалено много. Всичко, което казвам е, че приключих с тази лъжлива любов. Понесох повече, отколкото трябваше и е време да си вървя.. Дадох ти достатъчно шансове, а ти ги пропиля.

И не, няма да получиш прошката ми. Сега ще видиш само гърба ми, защото преглътнах достатъчно лъжи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама