Няколко модела на поведение, които вредят на връзката


Няколко модела на поведение, които вредят на връзката
Снимка: iStock/Guliver

Понякога връзките, които изглеждат щастливи и перфектни в началото, се превръщат в изтощителни и студени взаимоотношения с течение на времето. Защо е така? Често причината е обичайното поведение и роля, които несъзнателно приемаме във връзката.

Държите се като дете

Когато търсите връзка от страх, че без нея животът ви е непълноценен и сив, вие най-вероятно търсите някой, който може да ви спаси от всичко това. В такъв случай вие попадате в ролята на „дете“ във връзката. Все едно изпитваш състояние на интензивна зависимост от някой друг и сте толкова зависими от него, че сякаш не можете да направите нищо сами. Тази роля понякога проваля връзките. Хубаво е да се грижим един за друг, но когато ситуацията става „родител-дете“, вместо двама обичащи се, тогава нещата не вървят на добре.

Поемане на ролята на родител

Ако понякога имате желание да полагате много грижи за вашия партньор -да го наблюдавате, да го съветвате, да контролират действията му, да направи нещо за него, това може да го отблъсне. Вие не сте му родител и не трябва да се държите така. Може би партньорът ви провокира тази роля, избирайки за себе си ролята на дете. Но с течение на времето той ще стане все по-безпомощен, като измести бремето на отговорността върху вас. А вие, от своя страна, ще се натоварите с тежката роля на „родите“ и човек, който постоянно трябва да се грижи за другия.

Започвате връзка и имате големи очакванията

Когато сте сигурни, че човек трябва да се държи по определен начин, да действа точно както си представяте и по никакъв друг начин, вие най-вероятно бързо ще се разочаровате. Не е хубаво да започвате нова връзка с прекалено точни и големи очаквания, защото в живота не се случва така, както си го представяме. Разбира се, трябва да имате представа за това какви качества, характеристики и действия на мъжете ви привличат, но не се опитвайте да прехвърлите този образ на човек, който не е такъв.

НЯКОЛКО ТИПА ЛЮБОВ, С КОЯТО СЕ СБЛЪСКВАМЕ В ЖИВОТА

Прекалено негативни сте

Всички хора си имат свои предимства и недостатъци, както и във всяка връзка има добри и лоши периоди и моменти. Важно ли е върху какво ще се съсредоточите, какво забелязвате по-често- добро или лошо? Да, определено е важно!

Има хора, които са фиксирани само в лошите моменти и недостатъците на връзката и по този начин не могат да се насладят на прекрасните мигове с любимия.

Искате партньора ви винаги да мисли като вас

Връзката между двама души е изградена върху постоянно взаимодействие, изграждане и търсене на "златната среда".

Обикновено позицията "искам всичко да стане по моя начин" не е подходяща за една връзка. Това е неуважение към другия и едва ли някой човек иска да има такива взаимоотношения.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама