Няколко типа любов, с която се сблъскаме в живота


Няколко типа любов, с която се сблъскаме в живота
Снимка: iStock/Guliver

Сигурни сме, че много от вас са имали повече от една връзка в живота си, а може би някои все още чакат истинската любов. Всяка връзка е различна и може да ви донесе както хубави, така и не толкова хубави емоции. А знаете ли колко различни вида любов има?

Ето някои от тях:

Наивна любов

Този тип любов включва участие и страст и е характерна за много двойки. Двама души наистина се привличат един друг и са готови да следват определени традиции, като сватба, размяна на обети, съвместно изпълнение на домакинските задължения и много други. Психолозите вярват, че такива двойки могат да живеят заедно дълго време, но щастието им е относително, няма нови впечатления и понякога хората си омръзват.

Дишаща любов

Най-често това се случва в момент, в който хората почти не се познават, но чувстват безпрецедентно привличане. В такава връзка двама души често нямат представа дали имат нещо общо, дали ще им е добре заедно, дали има за какво да говорят и т.н. Но те са толкова пленени от тази лавина от чувства и емоции, че продължават да бъдат заедно. Според психолога подобни връзки с времето могат да се развият в нещо повече, но това не винаги е така.

Обединяваща любов

В такива отношения всеки от партньорите винаги може да бъде себе си. При този тип любов хората обикновено са обединени от общи интереси, погледи към живота и чувство за разбиране. Най-често, обаче тези отношения прерастват в обикновено приятелство, в което няма място за страст и романтика.

Романтична любов

Този вид отношения се характеризират с любов и страст. Партньорите се привличат взаимно и се чувстват комфортно заедно, но не са готови да поемат сериозни ангажименти. Отношенията от този тип често не достигат нивото на съжителство или брак.

ЗА ТОВА, ЧЕ ТЕ ИМАМ, БЛАГОДАРЯ!

Приятели до живот

Такава любов се състои от взаимодействие и интимност. Тези отношения са много по-силни от обикновените приятелства и между партньорите съществува истинска привързаност. Но това също не е достатъчно, защото в този тип любов няма страст. Често този тип взаимоотношения възникват между хората след дълги години съвместен живот.

Истинска любов

Ако имате късмет това ще е и последната ви любов – най-хубавата! Тази любов се състои от трите компонента - страст, емоционална близост и отдаденост един към друг. Тези, които успеят да създадат такава връзка, наистина се обичат и е вероятно да живеят заедно дълго време и да се радват на взаимно щастие.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама