Предизвикателствата, пред които се изправя всяка двойка


Предизвикателствата, пред които се изправя всяка двойка
Снимка: Thinkstock/ Guliver

В началото на връзката ние имаме навика да идеализираме бъдещия си семеен живот. Но с течение на времето се срещаме с препятствия, които тестват любовта ни един към друг.

Семейните терапевти говорят за типичните предизвикателства, които се изправят пред всяка двойка и как да се справим с тях.

Не всички цели на връзката ще бъдат постигнати

Най-вероятно, когато романтиката ви е била в ранен етап, вече сте имали идеи какво е любяща двойка. Мислили сте, че никога няма да се разделите за повече от три дни, или сте възнамерявали да научите езика на любовта, който "говори" партньора ви, за да постигнете хармония с него.

Това е хубаво, но е по-добре да осъзнаете, че не всички ваши идеи за "правилните" взаимоотношения са правилни и ще се изпълнят. Някои от очакванията ви няма как да се осъществят, но други дори ще бъдат надхвърлени. Приемете, че колкото и планове да си правим, никога не знаем какво ще ни поднесе съдбата.

Ще осъзнаете, че партньорът ви не може да бъде всичко за вас наведнъж

Очакваме много от партньора. Сродна душа, най-добър приятел от сега нататък и завинаги, съветник в нашата кариера и финанси, сексуален партньор, сътрудник в отглеждането на деца... Накратко, той трябва да бъде всичко това за нас. Но уви, никой нормален човек не е в състояние да се справи с толкова много роли. Все пак ние не сме роботи, а обикновени хора. Трябва да приемем партньора си с всички негови недостатъци и да сме щастливи от това, което може да ни даде. Може да не се справя добре в даването на съвети, ако се отнася до работа или финанси, но пък да бъде страхотен родител. Приемете го такъв какъвто е и нека той също ви приеме!

НЯКОЛКО ТИПА ЛЮБОВ, С КОЯТО СЕ СБЛЪСКВАМЕ В ЖИВОТА

Телефонът може да се превърне в най-големият ви враг

Когато за първи път започнахте да излизате, телефонът беше полезен посредник между вас. Обаждали сте се постоянно един на друг, разменяли сте съобщения, снимки. ,Но колкото по-дълго сте заедно, толкова по-вероятно е смартфонът да се превърне в пречка за вашата връзка. В наши дни, когато голяма част от живота ни се осъществява във виртуално пространство, е много лесно да пропуснем реалната връзка помежду си и да се отдалечим един от друг.

Покажете на партньора си, че комуникацията на живо е по-важна за вас от виртуалната комуникация. Когато вечеряте, например, оставете настрана телефоните си и си общувайте. Разговаряйте на различни теми и ще видите колко по-добре ще се чувствате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама