Приемете го, любовта НЕ е това


Приемете го, любовта НЕ е това
Снимка: iStock/Guliver

Любовта е основна част от живота ни, а няма рецепта за нея. Не съществува и точно определение, но психологът Марк Менсън е направил опит да обобщи 3 неща, които нямат нищо общо с любовта. Ето които са те.

1. Любовта не винаги означава съвместимост

Това, че сте се влюбили не означава, че човекът ви подхожда. Хората може да се влюбят не само в онези, които им подхождат, но и в онези, способни да разрушат живота им. Вярата, че "химията" е най-важна често заглушава гласа на разума. Да, той е алкохолик, посяга ви, но това е любов и вие трябва да бъдете заедно, независимо от всичко.

Избирайки спътник в живота, се вслушвайте не само в усещанията си, в противен случай, рано или късно, ще настъпят тежки времена.

50 БЕЗЦЕННИ СЪВЕТА ЗА ЛЮБОВТА

2. Любовта не решава тежки житейски въпроси.

"С първата ми приятелка се обичахме безумно, но живеехме в различни градове. Родителите ни враждуваха, нямахме пари и постоянно се карахме за глупости, но всеки път намирахме утешение в пламенни признания. Та, нали любовта е рядък дар и вярвахме, че рано или късно тя ще победи", разказва Менсън. В крайна сметка нищо не се променило - двамата влюбени страдали от невъзможността да се видят и три години мъчения приключили с раздяла. Урокът, който получил от тази история е, че любовта помага да се възприемат оптимистично някои житейски проблеми, но не ги решава. За щастливи отношения е необходима стабилна основа.

3. Жертвите в името на любовта рядко да оправдан

От време на време партньорите жертват желанията си, потребностите и времето си. Но ако заради любовта трябва да се разделите с чувството си за двойнственост, амбициите или дори от призванието си, това ще ви разруши отвътре. Близките отношения трябва да допълват вашата индивидуалност.

Може да изживеете любовта, само ако в живота ви се появи нещо по-важно от това чувство. Любовта е вълшебство, чудесен опит, но както и всеки друг опит, той може да бъде положителен или отрицателен и не трябва да определя кои сме и защо сме тук. Всепоглъщащата страст не трябва да се ви превръща в собствената ви сянка. Защото, когато това се случи, вие губите и себе си, и любовта.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама