Спомен за първата любов


Спомен за първата любов
Снимка: Thinkstock/Guliver

Помните ли първата си любов? Разбира се, че я помните, тя никога не се забравя!

Независимо от това как е приключило всичко, тя, първата любов, оставя голяма следа в живота ни и винаги си спомняме за нея с усмивка.

Причината за тази нейна неугасваща сила е това, че има нещо толкова мощно, толкова красиво в младия любовен опит (неопит).

Дали защото това се случва, когато сърцата ни все още са чисти и невинни - все още не са разбити, ние усещаме първите трепети и първите чувства, които ни карат да летим.

Когато сме по-млади, все още не сме се сблъскали с разочарования и предателства. Тогава сме по-сантиментални, по-романтични и искрено вярваме в истинската любов, тази, която виждаме по филмите.

Първата любов е нещо незабравимо

Винаги ще помните първия път, когато погледите ви са се засекли, сърцето ви е забило силно, все едно ще се пръсне всеки момент, той ви е подарил първото цвете, първата целувка...

За някои дори първата любов се превръща и в любовта на живота им. Да, аз лично имам такива познати, които и до днес са щастливи и се обичат, спомнят си първите си среща, когато още са били деца.

Не е ли прекрасно, как нещо, което започва като на шега, прераства в нещо толкова голямо и красиво?

Но дори и първата ви любов да е завършила неуспешно, тя със сигурност ви е оставила трайна следа, дала ви е някакъв урок и ви е научила на много.

След първата любов някои се спускат в приключения и любовни авантюри, други пък са по-предпазливи, защото не искат да бъдат наранени.

След първата любов някои започват да търсят принца и онази голяма вълшебна любов, като в приказките, други пък просто имат нужда от някой, който да ги обича, подкрепя и уважава.

След първата любов искаме още и още, жадни сме за ласки, за целувки, за обич, защото първата любов ни учи на това, че няма по-голямо щастие от това да споделиш живота си с някого, да обичаш и да бъдеш обичан, да се чувстваш нужен и значим.

Често се питам къде ли е моята първа любов сега?

Дали е щастлив, дали е обичан или пък наранен? Дано да е щастлив. Всеки заслужава щастие и любов.

И ако някой ден съдбата ни срещне, аз бих искала да му кажа:

"Благодаря! Благодаря ти, че беше първият, който накара сърцето ми да забие, че беше този, заради когато се почувствах жива. Благодаря ти, че ми показа какво е да си в прегръдките на някой, който обичаш. Благодаря ти, че ме целуваше така страстно. Благодаря ти дори, че ме нарани, че разби сърцето ми на хиляди парченца, но това ме направи по-силна. Благодаря ти, че изтърпя една малка влюбена глупачка. Благодаря ти за всичко! Ти винаги ще си останеш моята първа любов, с всичките хубави и не чак толкова хубави спомени. Ти ще имаш специално място в сърцето ми.”

Може би е вярно, че първата любов никога не умира, защото понякога има неща, които ви напомнят за добрите времена, които сте имали заедно. Спомените за прегръдките и целувките, смехът дори и караниците, всичко, което сте споделили с този човек винаги ще ви кара да изпитвате носталгия по тези времена.

Дори и да е била несподелена, първата любов също е житейски опит, от който се учим. Учим да се анализираме, да различаваме истинското от фалшивото, да прощаваме. Израстваме и започваме да приемаме нещата, които не можем да променим. По същия начин, ние се учим как да променим това, което не можем да приемем. Учим се, че да обичаш не е никак лесно, но е прекрасно.

И ако вие също срещнете първата си любов някой ден, някъде, не я подминавайте!

Усмихнете се, поздравете, спомнете си...

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама