Спрете да очаквате някой друг да излекува раните ви


Спрете да очаквате някой друг да излекува раните ви
Снимка: iStock

Другите хора не могат да ви поправят. Не могат да ви излекуват. Не могат да ви направят цели.

Те могат да ви помогнат или да ви насочат. Способни са да ви предложат мъдрост и ако са достатъчно мили, може би малко любов или подкрепа. Но не могат да свършат работата, която е ваша. Не могат да запълнят тези вътрешни празнини, не могат да ви накарат да обичате себе си. Само вие имате силата да сторите това.

И най-добрият начин да започнете е като разберете, че не можете да обезцените един човек, за да повишите самочувствието на друг, особено когато този човек сте вие. Ако живеете с цел просто да бъдете по-добри от някого, вие неизбежно ще се поставите в психическо състояние на подценяване. Нито едно от двете не е полезно и нито едно от двете не е вярно.

Имате силни страни, които са само ваши. Има умения, които другите са усвоили, а вие никога не бихте могли. Това не е оценка на вашата личност, това е просто реалност. Всички имаме силни и слаби страни, които с течение на времето взаимно се балансират. Може би сте по-опитни в едно нещо, но със сигурност сте по-малко способни в друго.

Така че, когато искате да сравнявате, съдите и тормозите, за да се почувствате по-добре, помнете това. Не забравяйте, че това, което казвате за другите, го казвате за себе си. Това, което съдите в другите, съдите и в себе си. Това не е някакъв мистичен закон на кармата, така функционират умовете ни. Имаме нужда от последователност. Когато създаваме правила за другите, ние също несъзнателно ги следваме.

Така че спрете да мислите, че друг човек може да ви накара да бъдете наистина щастливи. Ако все още не можете да се обичате напълно, опитайте се да работите отвън навътре. Утвърждавайте и утвърждавайте, хвалете и оценявайте всичко, което другите могат. Започнете с малко и останете истински. Но ако го правите достатъчно последователно, цялата тази светлина, която излъчвате върху другите, в крайна сметка ще освети и вас.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама